Чернівці: У 49-ти загальноосвітніх навчальних закладах міста навчається понад 23 тисячі учнів

Чернівці: У 49-ти загальноосвітніх навчальних закладах міста навчається понад 23 тисячі учнів

10.09.15 14:13 0 614
Виконавчим комітетом міської ради затверджено мережу загальноосвітніх навчальних закладів Чернівців, класів з поглибленим вивченням окремих предметів, профільних класів у ЗОШ на 2015-2016 навчальний рік.

У цьому навчальному році у Чернівцях функціонує 49 денних загальноосвітніх навчальних закладів і один військово-спортивний ліцей-інтернат. У тому числі: спеціалізованих загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня – 7; загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ ступенів – 2; загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів – 24; спеціалізованих загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів – 3; ліцеїв – 4; гімназій – 7; навчально-виховних комплексів – 2, в яких укомплектовано 857 класів і навчаються 23440 учнів, в тому числі 1 клас за вечірньою формою навчання з кількістю учнів 16 укомплектований у Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №33 технологічного профілю Чернівецької міської ради. Середня наповнюваність класів складає 27,4 учнів. У загальноосвітніх навчальних закладах укомплектовано 101 групу продовженого дня з кількістю учнів 3117. У військово-спортивному ліцеї-інтернаті укомплектовано 8 класів з кількістю учнів – 214. Цього року скорочено 15 класів, 15 груп продовженого дня, 47,4 педагогічні ставки.

Управлінню освіти міської ради доручено при формуванні мережі загальноосвітніх навчальних закладів на 2016/2017 навчальний рік вжити необхідних заходів щодо подальшої оптимізації мережі.

У загальноосвітніх навчальних закладах міста працюють профільні класи: української філології, іноземної філології, географічний, історичний, правовий, філософсько-правовий, економічний, фізико-математичний, математичний, екологічний, біотехнологічний, біолого-хімічний, технологічний, інформаційно-технологічний, військово-спортивний, універсальний. Як повідомив начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк під час зустрічі з журналістами, всі школи з українською мовою викладання забезпечені підручниками на 95%, з російською мовою викладання – на 85%, з румунською – на 92%. Також начальник управління освіти зауважив, що Міністерство освіти і науки України дозволило використовувати у навчанні й старі підручники, які мають відповідний допуск міністерства.

Сергій Мартинюк повідомив, що система «шведського стола», яка була впроваджена в школі №16, дала хороші результати, значно менше стало відходів, учням початкових класів «експеримент» сподобався. Закуплено обладнання для ще двох шкіл і вже незабаром харчування по системі «шведських столів» буде в школах №№6 і 28.

Значна увага в новому навчальному році приділятиметься поглибленому вивченню іноземної мови, інших предметів, а також фізичній культурі. Напередодні Дня міста відбудуться змагання з кульової стрільби для учнів 10-11 класів (сучасний тир відкрито в школі №22).

Вчитись чернівецькі школярі будуть 2 семестри: з 1 вересня по 25 грудня (канікули в жовтні), та з 11 січня до 27 травня (канікули в березні).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ