Сергій Машковський: Ми повинні бути готові до опалювального періоду

Сергій Машковський: Ми повинні бути готові до опалювального періоду

10.09.15 15:32 0 513
08 вересня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів співбесіди з головами Ємільчинської та Житомирської райдержадміністрацій.

Тема розмови – підготовка до опалювального сезону, переведення котелень на альтернативні види палива та розрахунок за енергоносії,нарахування житлових субсидій населенню, розрахунки за спожиті електроносії.

«Ми повинні бути готові до осінньо-зимового періоду. Тепло в будинки, лікарні, школи, дитсадки має постачатися вчасно та безперебійно. Перехід на альтернативні види палива – це вимога часу. Саме це 100-відсотково убезпечить від несподіванок газового ринку і гарантує тепло у будинках», – зазначив керівник області.

Голова Житомирської райдержадміністрації Антон Михайлов доповів, що в районі всі школи, дитячі садки, лікарні 100 % готові до опалювального сезону. Розрахунки за спожиті енергоносії бюджетної сфери проводяться вчасно, заборгованість відсутня.

У 2015 році 2 медичних заклади переведені на тверде паливо. До кінця року планується перевести з газу на тверде паливо котельні семи закладів освіти: Барашівська, Березівська, Садківська, Вересівська, Вертокиївська, Сінгурівська, Денишівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У Житомирському районі 3459 домогосподарств отримали житлову субсидію.

У Ємільчинському районі розрахунки за спожиті енергоносії проводяться вчасно, заборгованість відсутня.

«У цьому році ми перевели на альтернативні види палива чотири газові котельні Степанівської, Рихальської, Ємільчинської №1 загальноосвітніх шкіл, а також провели роботу ІІ черги капітального ремонту котельні центральної районної лікарні (встановили другого котла на твердому паливі). До кінця року ми плануємо перевести з газового опалення на альтернативні види палива (дрова, пелети) 6 ФАПів. Це дозволить зекономити 278,5тис.м3 в рік природного газу, в грошовому еквіваленті 2502,76тис.грн», – розповів голова Ємільчинської РДА Володимир Ширма.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ