У Чернівцях відзначать День Луганська

У Чернівцях відзначать День Луганська

11.09.15 14:38 0 549
День українського Луганська відзначать 12 вересня у Чернівцях. Захід присвячений 220-річчю із дня заснування цього українського міста. Організовують його луганчани, які залишили рідне місто на період проведення АТО і тимчасово живуть у Чернівцях, за підтримки ГО «Волонтерський рух Буковини» та міського голови.

В програмі святкування екскурс в історію Луганська, відеопрезентація «Луганськ : Україна понад усе!», конкурс дитячого малюнка « Любимий Луганськ», декламування віршів, присвячених цьому місту, дитячі конкурси та розваги, виготовлення голубів миру, які будуть передані українським бійцям, зустріч з учасниками АТО, які захищали Луганськ.

«Бажаю луганчанам, які знайшли прихисток і гарних друзів у Чернівцях, скоріше повернутися додому і працювати над розбудовою рідного міста. Місто – це люди, які в ньому живуть. Тож частинка Луганська тепер є і у Чернівцях. І ця частинка прагне нагадати усьому світу, що Чернівці та Луганськ – це єдина Україна і у нас одна мета – побудова європейської демократичної української держави. Із святом рідного міста, друзі-луганчани!», – заявив міський голова Олексій Каспрук.

До участі у відзначенні Дня Луганська запрошені родини переселенців із тимчасово окупованих українських територій, чернівчани.

Святкування розпочнеться о 16.00 в Палаці дітей та юнацтва (вул.Шептицького ,10) та завершиться на Центральній площі.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині відбулося ...

КОМЕНТАРІ