В Житомирській області рятувальники за безпечний відпочинок на природі

В Житомирській області рятувальники за безпечний відпочинок на природі

11.09.15 11:43 0 536
З метою попередження пожеж в екосистемах 9 вересня працівники Коростишівського районного сектору Управління ДСНС в області провели рейдове профілактичне відпрацювання лісового масиву, що на виїзді із районного центру.

Розводячи багаття, люди не завжди дотримуються елементарних правил пожежної безпеки, що у свою чергу може призвести до лісової пожежі, наслідки якої важко передбачити.

У рамках заходу рятувальники доводили до відпочиваючого населення статистику надзвичайних подій, що сталися в екосистемах, пояснили як правильно розпалювати багаття, необхідність дотримання вимог пожежної безпеки під час перебування в екосистемах та вручили кожному листівки із застережливою інформацією зазначеної проблематики. Також фахівці ДСНС нагадали громадянам, що порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Слід зазначити, що відповідні рейди рятувальники області проводять в кожному районі Житомирщини та триватимуть упродовж усього пожежонебезпечного періоду. Подібний рейд відбувся вчора також і у Лугинському районі. Адже такі заходи допоможуть нашим краянам краще усвідомити, яку біду несуть із собою не загашені багаття чи недбало кинутий недопалок.

Шановні громадяни! Щоб уникнути лісових пожеж, неухильно дотримуйтесь наступних правил: не розводьте багать у лісі, окрім призначених для вогнищ місць; намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка; ні в якому разі не випалюйте суху рослинність на землях лісового фонду, на землях природно-заповідного фонду та на господарських землях, які знаходяться поруч із лісом; не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх; по закінченню відпочинку приберіть після себе побутові відходи.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Волині ...
Наступна новина: На Тернопіллі призначено ...

КОМЕНТАРІ