На Тернопіллі рятувальники ліквідовують пожежу покладів торфу поблизу села Борсуки

На Тернопіллі рятувальники ліквідовують пожежу покладів торфу поблизу села Борсуки

11.09.15 15:56 0 512
Одними з найбільш дошкульних є пожежі покладів торфу. Вони не лише важко піддаються гасінню, але й наносять значну шкоду навколишньому середовищу. На їх ліквідацію затрачаються значні матеріальні та людські ресурси.

Чергова така пожежа виникла 9 вересня. Цього дня, о 14:11 на пункт зв’язку 11-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про горіння осередків торфу на відкритій території поблизу села Борсуки Лановецького району.

Площа пожежі становить близько 1,3 гектара. На місце події вирушила оперативна група Лановецького районного сектору ДСНС України у Тернопільській області на чолі з начальником районного сектору підполковником служби цивільного захисту Тарасом Попенком. До ліквідації пожежі залучено черговий караул підрозділу. Особлива увага вогнеборців зосереджена на недопущення розповсюдження полум’я в напрямку Магістрального газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород», розташованого поряд з місцем пожежі.

Для підвозу води з річки Горинь, що протікає на відстані 500 метрів від осередку пожежі додатково залучено техніку місцевого приватного сільськогосподарського підприємства агрофірми «Горинь».

З метою виконання заходів щодо підготовки та ліквідації пожежі проведено засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якій прийнято рішення про виділення органами місцевого самоврядування необхідної кількості пально-мастильних матеріалів для забезпечення роботи техніки, задіяної на ліквідації пожежі.

Причина загорання встановлюється. Роботи з ліквідації пожежі тривають.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Вінничині за ...

КОМЕНТАРІ