У Рівненській області рятувальники провели профілактично-роз’яснювальну бесіду з прийомними батьками та батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу

У Рівненській області рятувальники провели профілактично-роз’яснювальну бесіду з прийомними батьками та батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу

11.09.15 15:51 0 651
Навчання молодшого покоління правилам безпечної життєдіяльності та діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій має важливе значення для виховання у дітей серйозного ставлення до питань безпеки власного життя й життя тих, хто їх оточує, для формування світоглядних та етичних основ здорового способу життя, гармонійних із природними, технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил безпечної поведінки.

На жаль, батьки в повсякденних турботах у більшості випадків не приділяють достатньої уваги та часу вихованню у дітей обережного поводження з вогнем, часто залишають їх без нагляду, що не рідко і є причиною виникнення надзвичайних подій за участю малюків. Дорослі забувають, що дітям притаманна дитяча допитливість. Сірники, запальнички, газові і електричні прилади викликають підвищений інтерес у молодого покоління. Не розуміючи, яку небезпеку приховує в собі вогонь, дитині нічого не варто запалити сірника, сидячі на ліжку або в кріслі, увімкнути у електромережу праску або камін.

Щоб попередити такі випадки, співробітниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області проводиться широка масово-роз’яснювальна робота з батьками.

Зокрема, 10 вересня у Рівненському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді рятувальники провели профілактично-роз’яснювальну бесіду з прийомними батьками та батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу області. Начальник центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олександр Ульянін наголосив батькам, що від розуміння і дотримання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності залежить життя дітей.

У ході бесіди підполковник Ульянін наголосив, що залишати дітей без нагляду дуже небезпечно. Сірники і побутові електроприлади повинні знаходитися в недоступних для дітей місцях. Дітям необхідно пояснювати, що гра з вогнем і електроприладами вкрай небезпечна. Крім того, особливу увагу необхідно приділяти напрямку профілактично-роз’яснювальної роботи серед дітей щодо дотримання ними основних правил безпеки, а також як поводитись та куди дзвонити у випадку пожежі чи надзвичайної події. Адже від того чи знають їх діти, чи вміють орієнтуватися у різного роду надзвичайних ситуаціях, залежить їх життя.

Поряд з тим, батькам було роз’яснено основні протипожежні заходи які необхідно дотримуватися під час пожежонебезпечного літнього періоду.

Слід додати, що такі зустрічі з прийомними батьками та батьками-вихователями проводяться систематично. На кожну зустріч запрошуються фахівці ДСНС.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: на ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ