В Луцьку начальник управління культури Тетяна Гнатів взяла участь у III Міжнародному конгресі культури Східного партнерства

В Луцьку начальник управління культури Тетяна Гнатів взяла участь у III Міжнародному конгресі культури Східного партнерства

11.09.15 15:40 0 646
Захід проходив під патронатом Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Міністерства культури Польщі, Міністерства культури Грузії, Міністерства культури Молдови, Міністерства культури України, Міністерства освіти України. Генеральна тема Конгресу у Львові - «Місія культури в часи криз», мета - надихнути людей культури до реальних змін, підняти статус культурної сфери в Україні та країнах Східного Партнерства, зорганізувати різні культурні середовища до обміну та комунікації.

Понад шістсот учасників, з яких сто п'ятдесят – гості з-за кордону, науковці та митці, експерти та журналісти протягом двох днів дискутували у п'яти паралельних тематичних напрямках: «Криза європейських цінностей», «Культурна політика та економіка культури», «Страх в культурі/Культура страху», «Мистецтво як провокатор змін» та «Комунікації культури». Обговорили питання просування та розвитку культурної сфери у різних країнах та містах, а також торкнулися теми впливу культури на розвиток людини і суспільства загалом.

В рамках Конгресу була організована і різноманітна культурна програма: IQ-сцена Конгресу культури, сцена Фестивалю партнерства у Дворику Ратуші, Дні мистецтва, перфоманси, театральні, візуальні проекти та інсталяції тощо. Серед учасників культурної програми був і театр «Гармидер» з Луцька.

Наступний, IV Міжнародний Конгрес культури відбудеться у 2017 році. Країна та місто проведення буде визначено пізніше.

Довідково:

Перший і Другий Конгреси культури Східного Партнерства відбулися у польському місті Люблін 2011 і 2013 роках. Ідея була логічним продовження багаторічної політики партнерства, зокрема і в культурі, між Польщею і країнами за східними кодонами ЄС, яка свого часу спричинилася до появи окремої програми Східного партнерства, ініційованої Польщею, підтриманої Швецією і інавгурованою у Празі у 2009.

Детальніша інформація - на сайтах: http://epccongress.eu та http://epccongress.lviv.ua

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: на ...

КОМЕНТАРІ