В Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту

В Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту

11.09.15 09:18 0 802
У залі засідань міської ради відбулася урочиста нарада з нагоди Дня фізичної культури і спорту за участю заступника міського голови Лариси Соколовської, голови комітету по фізичній культурі та спорту Юрія Волинця, керівників та організаторів фізкультурно-спортивної роботи вищих навчальних закладів I-II та III-ІV рівнів акредитації, ПТНЗ, вчителів фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів, представників підприємств, установ та організацій різних форм власності, директорів, тренерів-викладачів ДЮСШ, представників спортивних федерацій, а також тих, хто допомагає у проведенні спортивно-масових заходів.

Лариса Соколовська у вітальному слові висловила слова вдячності від себе особисто і міського голови Миколи Романюка всім, хто любить спорт, займається спортом, розвиває його і готує наших шніх і майбутніх олімпійців. Це представники багатотисячної когорти галузі фізичної культури та спорту нашого славного міста Луцька. Вона акцентувала на неоціненному вкладі працівників галузі у зміцнення здоров'я дітей. Побажала усім миру, нових спортивних досягнень, успіхів, щастя і добра.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець поінформував присутніх про спортивні досягнення. “Завдяки Вам Луцьк є містом, в якому фізкультурно-масова та оздоровча робота в місті проводиться в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних, вищих навчальних закладах, дитячо-юнацьких спортивних школах, Палаці учнівської молоді, міському центрі туризму спорту і краєзнавства учнівської молоді, шахово-шашковому клубі «Біла тура», клубах за місцем проживання міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”. В усіх навчальних закладах діють гуртки, секції з видів спорту, проводяться змагання між факультетами, відділеннями, групами, класами” - сказав він.

За його словами, завжди масовими спортивними заходами є змагання до Дня фізичної культури і спорту, турніри з футболу на призи «Шкіряний м'яч», дитяча футбольна ліга, легкоатлетична естафета вулицями міста на приз газети «Волинь нова», змагання «Диво шашки», «Біла тура», «Старти надій», фестиваль «Нащадки козацької слави», першість міста з плавання, тенісу настільного, волейболу, баскетболу, велопробіг “Колесо здоров'я”, олімпійський День бігу, Олімпійський тиждень, Олімпійський урок та багато інших.

Відповідно до календарного плану спортивно-масових заходів та спартакіади міста 2015, протягом року проводяться міські змагання в 5 вікових групах, в яких беруть участь понад 12,5 тисяч спортсменів з підприємств, установ, навчальних закладів, клубів за місцем проживання міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”. З кожним роком зростає чисельність учасників даного комплексного заходу.

Великою популярністю серед жителів Луцька користуються чемпіонат міста з футболу, відкритий чемпіонат з волейболу, змагання з гімнастики художньої, тенісу настільного, вуличного баскетболу 3х3, боксу, які проводяться міським комітетом по фізичній культурі та спорту спільно з міськими і обласними федераціями цих видів спорту.

Традиційним стало проведення в Луцьку міжнародного турніру з боротьби дзюдо пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів і міжнародні змагання з спортивної ходьби «Луцька десятка».

Щорічно, спільно з федерацією футболу міста, проводиться Кубок та Суперкубок міста з футболу серед аматорських команд.

В сфері фізичної культури і спорту працює 581 штатна одиниця, функціонує 343 спортивні споруди, засобами фізичної культури та спорту щороку охоплюється понад 45 тисяч мешканців нашого міста. До послуг дітей та підлітків у місті Луцьку функціонує 12 дитячо-юнацьких спортивних шкіл різних типів та форм власності, в яких займається близько 9 тисяч юних спортсменів. Працюють спортивні секції при навчальних закладах та громадських організаціях. Діє ряд спеціалізованих спортивних закладів приватної форми власності.

Виплачується п'ять стипендій міського голови молодим, перспективним спортсменам міста, кандидатам до збірної команди України.

В рамках святкування Дня міста, Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора проведено відкритий турнір з шахів та шашок, міжнародний турнір з футболу серед ветеранських команд, матчеву зустріч з боксу між збірними командами міста Луцька та міста Києва серед юнаків, молоді та чоловіків, масовий велопробіг вулицями міста «Колесо здоров'я», відкриті змагання з перегонів на хендбайках і колясках серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату, відкритий турнір зі стрітболу (баскетболу 3х3), відкритий турнір з паркового волейболу, змагання з спортивного орієнтування.

Тісна співпраця комітету з відділом у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради, Волинським обласним центром фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”. Проводиться певна робота і з людьми з особливими потребами.

Як і годиться у день свята, Юрій Волинець розповів про найбільші досягнення спортсменів: “Приємно відзначити, що Марія Повх, Яна Беломоїна вже мають олімпійські ліцензії, а Надія Боровська, Іван Банзерук і Вадим Захарук за крок до них, що дозволить їм брати участь в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро”.

Подякували і людям, які приклали чимало зусиль для підготовки наших уславлених атлетів, а саме їх наставникам — тренерам: Тарасу Шевченко, Роману Повху, Віктору Ковальову, Володимиру Яловику, Миколі Калитці, Богуславу Галицькому, В'ячеславу Киричуку, Ростиславу Ланевичу, Дмитру Чайковському, Олександру Сологубу та багатьом іншим тренерам-викладачам, які працюють у спорті вищих досягнень, інструкторам з фізичного виховання ДНЗ, вчителям фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам фізичної культури ПТНЗ, ВУЗів нашого міста.

Прозвучали слова вдячності від спортсменів і людям, які не є працівниками галузі, але своїм вкладом і спонсорською допомогою сприяють якісному проведенню спортивно-масових заходів у нашому місті.

Потім Лариса Соколовська та Юрій Волинець вручили відзнаки кращим працівникам галузі. Почесною грамотою Луцького міського голови за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в місті Луцьку, а також з нагоди професійного свята — Дня фізичної культури і спорту нагороджується: Повх Марія Миколаївна, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках та каное, член національної збірної команди України; Киричук Вячеслав Матвійович, тренер-викладач відділення легкої атлетики обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Отримали подяки Луцького міського голови: Панасюк Олександр Олександрович – викладача кафедри фізичного виховання Луцького НТУ; Орлов Ігор Георгійович – викладач фізичного виховання Луцького педагогічного коледжу; Мартинова Олена Володимирівна – заступника директора з навчально-тренувальної роботи КЗ “ДЮСШ № 2 Луцької міської ради”; Рупчев Станіслав Кирилович – Заслужений працівник фізичної культури та спорту України, голова громадської організації ветеранів фізичної культури та спорту Волині, ветеран фізичної культури та спорту;

Санжаровська Валентина Йосипівна – тренера-викладач з плавання КЗ “СДЮСШОР плавання Луцької міської ради”.

Подяки комітету по фізичній культурі та спорту отримали: Бичук Ігор Олександрович - доцент кафедри спортивно-масової та туристичної роботи інституту фізичної культури та здоров'я СНУ імені Лесі Українки; Гамалійчук Микола Григорович — керівник фізичного виховання технічного коледжу Луцького національного технічного університету; Дишко Іван Петрович - головний спеціаліст відділу кадрово-методичного забезпечення управління освіти Луцької міської ради;

Єзерський Віктор Олександрович — вчитель фізичної культури Луцького НВК „ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей”; Кравчук Ігор Васильович — тренер-викладач відділення волейболу Комунального закладу «Луцька КДЮСШ № 1 Луцької міської ради»; Московчук Тетяна Євгеніївна — інструктор з фізичного виховання ДНЗ № 3; Мудрик Жанна Станіславівна — доцент кафедри олімпійського та професійного спорту інституту фізичної культури та здоров'я СНУ імені Лесі Українки; Хомич Анатолій Вікторович — викладач кафедри фізичного виховання Луцького національного технічного університету; Хомич Олена Григоріївна — голова методичного об'єднання вчителів фізичної культури Комунального закладу «Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 Луцької міської ради»; Шнит Микола Олександрович — тренер-викладач з гандболу обласної дитячо-юнацької спортивної школи. За активну участь у суспільному житті міста, популяризацію здорового способу життя, сприяння в організації спортивно-масових заходів, а також з нагоди Дня фізичної культури та спорту Подяку отримали: ВАТ “Теремнохліб” - голова правління Тищенко Андрій Олексійович; Будівельна компанія “Маневичі Агро Буд” - директор Політило Людмила Ярославівна; Рудик Лариса Федорівна - приватний підприємець; ТМ “Червона калина” - директор Рибачок Леонід Ростиславович; ТОВ ТД “Луцьккондитер” - директор Ляцевич Олександр Григорович.

Художні колективи Луцького педагогічного коледжу для учасників заходу підготували концерт.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ювілейну ...
Наступна новина: У Житомирі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ