Хмельницька область: рятувальники нагадали громадянам основні правила пожежної безпеки в побуті

Хмельницька область: рятувальники нагадали громадянам основні правила пожежної безпеки в побуті

11.09.15 10:21 0 559
Протягом тижня працівники пожежно-рятувальної служби області здійснили рейдові перевірки щодо дотримання мешканцями житлових секторів правил пожежної безпеки в побуті. Адже як свідчить статистика, пожежі у житловому секторі завжди становили більшу частину надзвичайних подій, які фіксуються на території області. Основною причиною загорянь в оселях та на подвір’ях громадян фахівці констатують, як необережне поводження з вогнем самих господарів.

Так, білогірські рятувальники вирушили до сіл Воробіївка, Погорільці та Тихоміль, де спільно з представниками сільської ради, а також працівниками соціального захисту здійснили відпрацювання житлового сектору. Фахівці ДСНС ознайомили громадян з основними причинами виникнення пожеж у житловому секторі, нагадали правила пожежної безпеки у побуті та наголосили на їх дотриманні. Звернули увагу на правильність влаштування електро- та газового обладнання, надали практичні рекомендації щодо правильного влаштування пічного опалення. Навчали правилам поведінки при виникненні пожеж та надзвичайних ситуацій, безпечного поводження з вогнем у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період, а також розповсюджували листівки та пам’ятки на протипожежну тематику.

Не оминули питання підготовки до опалювального сезону старокостянтинівські вогнеборці, які 9 вересня під час роз’яснювальної роботи в населених пунктах Коржівської сільської ради звернути увагу людей на стан опалювальних приладів і систем, особливо пічного опалення і груб, димоходів, систем вентиляції, а також перевірили справність електромереж у будинках. Рятувальники застерегли населення від використання несправних або саморобних електрообігрівачів та наголосили на необхідності неухильного дотримання правил пожежної безпеки. Крім того, в сільській раді працівники ДСНС проінформували представників місцевого самоврядування щодо загибелі людей на пожежах, недопущенні спалювання стерні та сухих рослинних решток в екосистемі. Розглянуто питання щодо приведення в належний протипожежний стан громадян, які попали під соціальну опіку та тимчасово переміщених громадян з зони проведення антитерористичної операції.

Шановні громадяни! Дотримання простих протипожежних заходів допоможе вам врятувати від вогняної стихії не лише майно, але й життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ