На Вінниччині відбулося командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту (+фото)

На Вінниччині відбулося командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту (+фото)

11.09.15 14:53 0 644
Як повідомляє Департамент цивільного захисту облдержадміністрації, відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту області на 2015 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації, в Могилів-Подільському районі та місті 8–9 вересня 2015 року проведене командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту району та міста за темою: “Захист населення і території району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Переведення цивільного захисту району з мирного на воєнний стан”.

Навчальні цілі мали за мету:

1. Підвищити рівень підготовки керівного складу районної (міської) ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту до дій при переведення цивільного захисту району з мирного на воєнний стан, з організації евакуації населення та організації заходів щодо укриття населення в захисних спорудах.

2. Удосконалити навички роботи районної та міської комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при організації і проведенні заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

3. Удосконалити навички роботи районних та міських евакуаційних органів щодо організації евакуації населення із зони можливих бойових дій.

4. Оцінити стан захисту населення району та міста у наявному фонді захисних споруд.

5. Оцінити рівень підготовки сил цивільного захисту до дій за призначенням.

6. Відпрацювати порядок організації взаємодії між організаціями та установами служб цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків на території району.

До навчання залучалися: представники органів управління цивільного захисту області: Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації; обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, а також від Могилів-Подільського району: начальник цивільного захисту району – голова районної державної адміністрації; від міста Могилів-Подільського – заступник міського голови; районна та міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій; евакуаційні органи району та міста; відділ цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації; управління з питань надзвичайних ситуацій, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міста; районні та міські спеціалізовані служби цивільного захисту, підприємства, установи і організації, які забезпечують виконання заходів цивільного захисту; міська та сільські ради; формування цивільного захисту в кількості, необхідній для відпрацювання навчальних питань.

Навчання пройшло організовано, навчальні питання відпрацьовані. Практично відпрацьовані з органами управління та силами цивільного захисту району та міста: оповіщення та збір керівного складу цивільного захисту району та міста, а також районної та міської комісій з питань ТЕБ та НС; дії керівного складу цивільного захисту району по організації переведення районної та міської ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту з режиму функціонування у мирний час в режим функціонування в умовах особливого періоду; розгортання запасних пунктів управління; організація роботи щодо підготовки захисних споруд до укриття населення в захисних спорудах; організації оповіщення евакуаційних органів управління та населення про початок евакуації; організація обліку евакуйованого населення; організація управління та зв'язку в ході евакуації; підготовка транспортних засобів до евакуації; організація всебічного забезпечення евакуйованого населення.

Основні цілі його досягнуті. До району та міста будуть доведенні підсумки проведення командно-штабного навчання.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ