36 загін територіальної оборони Вінниччини розпочав командно-штабні навчання

36 загін територіальної оборони Вінниччини розпочав командно-штабні навчання

11.09.15 09:50 0 521
Вся Вінниччина з інтересом спостерігає за навчаннями , що проводяться в м. Козятин на базі обласного збірного пункту Вінницького обласного військового комісаріату

Пройшовши «курс молодого бійця» та злагодження підрозділів із бойовими стрільбами, 36 загін територіальної оборони розпочав командно-штабні навчання по виконанню задач за призначенням.

Вранці зі зброєю підрозділи з командирами та офіцерами–інструкторами вирушили на важливі державні та промислові об'єкти Козятинського району. Один з таких об'єктів - приміщення Козятинської районної державної адміністрації. Зайнявши оборону на всіх поверхах будівлі, поробивши засідки та «секрети» на підступах до осередку районної влади, обладнавши кулеметні гнізда та снайперські «лежки» на найближніх будинках, бійці тренувались у відбитті умовної ворожої батальйонної тактичної групи.

За легендою командно-штабних навчань, в районі одного з населених пунктів з повітря висадився батальйон «спецназу» ГРУ східної держави із завданням здійснити масові безлади та провокації, із знищенням органів державної влади та місцевого самоврядування, з метою захоплення обласного центру, створення Подільської незалежної народної республіки та приєднання «державного новоутворення» до Молдавсько-Придністровської Конфедерації, з подальшим розширенням її території на Чернівецьку та Одеську області, створити плацдарм для окупації української території від ДНР і ЛНР до Придністров'я. Місцеві підрозділи територіальної оборони повинні втриматися в Козятинському районі до підходу підрозділів та частин Національної гвардії та Збройних Сил України.

«Після зайняття позицій до мене посипалися телефонні дзвінки,- говорить господар будівлі, де зайняли оборону військовослужбовці, він же голова Козятинської РДА та боєць загону Олег Сергієвич Оркуша,- я заспокоював всіх, пояснював, що йдуть планові навчання, на що мої колеги дивувалися, і, судячи по тому, як змінювалась їх інтонація, потайки заздрили».

Як повідомив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Геннадій Долгашов, бійці чітко виконують команди, умови навчань максимально наближені до бойових, в руках у військових бойові АК-74, кулемети та гранатомети. А для заспокоєння населення повідомив, що набої холості і не спричинять фізичної шкоди учасникам навчань.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аренда полевой кухни
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ