Ювілейну «Молодість» відкриє фільм «45 років»

Ювілейну «Молодість» відкриє фільм «45 років»

11.09.15 09:04 0 597
45-й київський Міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив фільм-відкриття – «45 років» британського режисера Ендрю Хея. На 65-му Берлінале фільм отримав двох Срібних ведмедів, однак український прокат стрічки не запланований. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Церемонії відкриття та закриття цього року відбудуться у Театрі Івана Франка, розповідає директор фестивалю Андрій Халпахчі. «Цю локацію ми обрали, оскільки у нинішній ситуації вимушені економити», – пояснює він.

Держкіно цього року надало 552 тисячі гривень для проведення фестивалю. «Ми обмежені у своїх ресурсах, але разом з тим, фестиваль отримує більшу фінансову підтримку серед усіх інших кінематографічних заходів. Але ми також долучатимемося іншими ресурсами: організаційними, інформаційними і моральними – це те, що нам вдається найкраще», – каже голова Держкіно Пилип Іллєнко. Кошти на проведення фестивалю надають також київська мерія та меценати.

Формування програми «Молодості» ще триває. Спеціальною подією фестивалю стане показ фільму «Подія» Сергія Лозниці, який зараз презентують на Венеційському фестивалі. Це документальна стрічка про розпад СРСР у серпні 1991 року. Російське кіно буде представлене на фестивалі, але меншою мірою, ніж у попередні роки, – через певну цензуру з російської сторони, зазначає Халпахчі. Головою національного журі стане режисер Роман Балаян.

Директор фестивалю також зауважує, що усі фільми програми «Сонячний зайчик», присвячені ЛГБТ-спільноті, демонструватимуть у кінотеатрі «Київ», оскільки там є більше можливостей забезпечити охорону. Тим часом, кінотеатр «Жовтень», який підпалили під час показу цієї програми минулого року, знову стане одним із майданчиків «Молодості».

Кінофестиваль «Молодість» триватиме з 22 жовтня до 1 листопада.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку відбулися ...

КОМЕНТАРІ