Вінничина: «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО» (+фото)

Вінничина: «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО» (+фото)

12.09.15 12:46 0 530
На Вінниччині реалізовується програма Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді ГО «Паросток», переможця конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету.

Презентація програми «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО» відбулась 10 вересня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації за участю в.о. заступника директора Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Ставської Катерини, голови обласної медико-соціальної експертної комісії Даниленко Юлії, голови громадської організації «Рада Вінниччини» Станіславенко Людмили, голови наглядово-координаційної ради громадських організацій та волонтерів при Вінницькому шпиталі, голови БФ «Миротворець України» Верлан-Кульшенко Олени, представників Вінницького обласного центру зайнятості.

У вступному слові інформаційний менеджер інституції Олена Смірнова зазначила, що інклюзивна освіта та керований процес працевлаштування осіб з інвалідністю на Вінниччині тільки нещодавно почали впроваджуватися, зокрема зусиллям та ініціативам громадських організацій та органів місцевої влади.

Використовуючи цю програму, ми хочемо зосередитися на вирішенні питання консолідації зусиль соціальних, освітніх закладів, громадських та державних організацій і бізнесу задля забезпечення повноцінного розвитку та входження в інклюзивне освітнє середовище вінницьких дітей та молоді з вадами психофізичного розвитку та забезпечення робочими місцями цієї категорії населення області.

Метою проекту є підвищення рівня поінформованості людей з інвалідністю та учасників АТО, членів їхніх родин щодо свого права на освітні та соціальні послуги, працевлаштування, щодо сучасних методик реабілітації, створення позитивного іміджу соціально-відповідального бізнесу з метою формування суспільства рівних можливостей на Вінниччині.

Аліна Бартиш, заступник начальника відділу організації та сприяння працевлаштування Вінницького обласного центру зайнятості детально розповіла про умови працевлаштування людей з інвалідністю та учасників АТО. Також доповіла про умови забезпечення соціально-психологічної підтримки дітей та молоді з функціональними обмеженнями, учасників АТО, що є на пріоритетними напрямками роботи ЦСССДМ області.

Важливим аспектом реалізації проекту є консолідація зусиль громадськості, органів влади у вирішенні проблемних питань при забезпеченні гарантій соціального захисту людей з обмеженими можливостями, учасників антитерористичної операції та прискорення соціальної адаптації демобілізованих військовослужбовців до продуктивної зайнятості.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині міліціонери ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ