Ще одна школа під опікою церкви запрацювала на Вінниччині (+фото)

Ще одна школа під опікою церкви запрацювала на Вінниччині (+фото)

12.09.15 10:36 0 630
100 дітей м. Вінниці та Вінницької області стали вихованцями навчально-виховного комплексу «Джерело мудрості» загально-освітньої школи І-ІІІ ступеню, дошкільного навчального закладу, який знаходиться в с. Писарівка Вінницького району.

Засновниками школи став Подільський комплекс освіти, виховання та розвитку «Логос», утворений церквою Подільської конференції уніонної церкви адвентистів сьомого дня для здійснення освітньої діяльності.

Навчальний заклад, який фактично діє з 2012 року, цього року отримав ліцензії за трьома освітніми напрямками:

- дошкільна освіта (ліцензійний обсяг 30 осіб);

- повна загальна середня освіта (130 осіб);

- позашкільна освіта «музичне мистецтво» (50 осіб).

Вже в перші дні своєї діяльності вільних місць в садочку не залишилось, навіть утворилася черга з дітей, яким щойно виповнилось 8 місяців.

Школа в даний час діє ще не в повному навантажені. Дітей до 5 та 11 класів не набрано.

Навчальний заклад знаходиться біля лісу, на галявинах якого діти відпочивають, проводять виховні та творчі години, спортивні заняття і навіть свято Першого дзвоника.

Діти з м. Вінниці та Вінницького району щоденно доїжджають до школи спеціально придбаним церквою автобусом. 11 учнів, які приїхали на навчання з Чернівецького, Жмеринського, Тиврівського, Іллінецького, Немирівського та Погребищенського районів, проживають в шкільному комфортному гуртожитку.

На даний час заклад розширює свої можливості. Будується спортзал, облаштовується клас інформатики, територія та спортивні майданчики.

Тут все нове: і сама будівля, і парти, і книги, і музичні інструменти, і ліжечка. Одним словом все. Запах нового переплітається зі свіжим лісовим повітрям та співом птахів.

В школі трьох разове різноманітне харчування, однак вегетаріанське - згідно правил церкви адвентистів сьомого дня (за погодженням з батьками).

Відмінністю від світських шкіл тут є батьківські, християнські взаємини між дітьми та вчителями. Радісні вітання, обійми та теплі бесіди помітите в школі на кожному кроці. А ще, діти щоденно, після другого уроку спільно з вчителями моляться.

Крім основних дисциплін тут вивчається біблійна історія, визнана всіма християнськими конфесіями.

Обов'язком кожного вчителя є додаткове позаурочне заняття з дітьми, які з тих чи інших причин відстають у навчанні – як це колись було у старі давні часи у звичайних школах.

Основною вимогою для того, щоб влаштуватись на роботу до навчального закладу є рекомендація будь-якої християнської церкви. Нині тут працюють віряни церкви адвентистів сьомого дня, євангельських християн-баптистів навіть православні.

Фінансування школи здійснюється за рахунок пожертвування вірян церкви АСД, спонсорів з України та із-за кордону, а також батьків, частка яких складає третю частину від фактичних витрат на дитину.

Саме тому адміністрація закладу разом з батьками та вірянами церкви АСД очікує від нового законодавства про освіту справедливого фінансування освітніх закладів різних форм власності, в тому числі і приватних, заснованих церквами.

В даний час кількість дітей у класі становить від 3 до 6 чоловік. Це не лякає дирекцію школи, а навпаки втішає. Адже основною метою діяльності навчально-виховного закладу є розвиток індивідуальних і особистісних якостей кожної дитини, гідне виховання молоді на християнських засадах.

Навчально-виховний комплекс «Джерело мудрості» адвентистів сьомого дня став третім освітнім закладом, які діють під патронажем церкви. Два інших з них, які діють уже тривалий час в областу це: Вінницький приватний православний навчально-виховний комплекс «Святого Миколая» (100 дітей), який діє при релігійній громаді Свято-Хрестовоздвиженського храму Української православної церкви (вул. Келецька, 59 а), приватний заклад «Навчально-виховний комплекс «Ор менахем Вінниця»» (21 дитина), який заснований іудейською релігійною громадою «Бейс Менахем Любавич Вінниця» (вул. Маяковського, 202).























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно подбирать ...
Наступна новина: м. Чернігів: вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ