На Вінниччині відкрили відновлені меморіальні дошки українських митців (+фото)

На Вінниччині відкрили відновлені меморіальні дошки українських митців (+фото)

12.09.15 15:53 0 625
У Шаргородському районі відбулось урочисте відкриття композиції пантеону меморіальних дощок світових постатей: Михайла Коцюбинського, Степана Руданського, Миколи Леонтовича.

Всі вони мають пряме відношення до Шаргородщини - навчались у Шаргородському духовному училищі. Раніше бюст Степана Руданського та меморіальна дошка Михайла Коцюбинського розміщувались на приміщенні Шаргородського чоловічого Свято–Миколаївського монастиря. За рішенням сесії районної ради 2 роки тому їх було передано на баланс до Шаргородського музею образотворчого мистецтва.

З метою збереження пам'яті про ці визначні постаті, демонтовані дошки було реставровано (дві з них виготовляли заново) та розміщено на стіні Шаргородського музею образотворчого мистецтва.

В заході взяли участь керівники району, лідери районних осередків політичних партій та громадських організацій , громадськість міста Шаргород.

В урочистій обстановці було перерізано стрічку та знято захисне полотно з пантеону меморіальних дощок. Священнослужителем української православної церкви о. Василієм було проведено обряд освячення пам'ятних знаків. Усі присутні поклали квіти в знак пам'яті про визначних земляків, які свого часу були причетні до історії Шаргородщини - Михайла Коцюбинського, Степана Руданського та Миколи Леонтовича.













\

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопілля: для медиків ...

КОМЕНТАРІ