На Вінниччині призначено керівника Управління державної служби України з питань праці (+фото)

На Вінниччині призначено керівника Управління державної служби України з питань праці (+фото)

12.09.15 09:50 0 571
Структуру, утворену шляхом реорганізації управління Держгірпромнагляду та інспекції з питань праці, в регіоні очолив Володимир Марунько. Керівника новоствореної служби голові обласної державної адміністрації Валерію Коровію 11 вересня представив очільник Державної служби України з питань праці Роман Чернега.

«Це довгоочікуване призначення, тим паче, що роботи – непочатий край», - відзначив голова ОДА Валерій Коровій. Відтак висловив побажання, аби конкурсні відбори на зайняття посад в регіональному управлінні були максимально прозорими та публічними.

За словами керівника Державної служби України з питань праці Романа Чернеги, функції та завдання, які покладаються на нову службу, торкатимуться питань зменшення заборгованості з виплати заробітної плати та налагодження ефективної системи охорони праці на підприємствах області.

У цьому контексті очільник Вінниччини Валерій Коровій підкреслив: «Моя позиція, як голови обласної державної адміністрації, тут достатньо проста: якщо підприємство вважає себе економічно активним, воно не має права не виплачувати людям заробітну плату. Якщо ж воно починає цим зловживати, є достатньо потужний інструмент – фіскальні органи, пенсійний фонд. Далі відкривається провадження у справі про банкрутство. Ніхто не повинен спекулювати на проблемах людей».

За словами голови облдержадміністрації, відсутність протягом року контролю у системі охорони праці породила чимало питань та нарікань, а тому робота в цьому напрямку має бути системною. «Треба все зробити для того, щоб вашій службі люди вірили. А щоб була така довіра, потрібно показувати цю роботу, і показувати, що вона здійснюється на користь людей. Тоді буде і розуміння, і відповідна підтримка», - наголосив Валерій Коровій.

Голова Державної служби України з питань праці, у свою чергу, підкреслив, що нині в системі охорони праці необхідно проводити максимальну роз'яснювальну роботу шляхом зустрічей, семінарів та круглих столів. «Акцент – на превентивних заходах, на тому, щоб служба сформувалася як сервісна, не як інспекційна. Як сервіс в допомогу бізнесу, в допомогу працівникам, щоб менше було проблем і безумовно, травматизму», - зазначив Роман Чернега.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ