Вінничина: про корупційні прояви з боку працівників фіскальних органів області можна повідомити на «телефон довіри» або «Пульс»

Вінничина: про корупційні прояви з боку працівників фіскальних органів області можна повідомити на «телефон довіри» або «Пульс»

12.09.15 13:34 0 718
Протягом січня-серпня 2015 року управлінням власної безпеки ГУ ДФС у Вінницькій області проведено 102 службові перевірки та розслідування, в тому числі 33 – за митним напрямком. Про це повідомляє в.о. начальника УВБ ГУ ДФС у Вінницькій області В‘ячеслав Тишківський. Майже третина із загальної кількості перевірок була розпочата внаслідок звернень громадян або юридичних осіб. Інформація підтвердилась у 70 випадках, у тому числі у 23 - за митним напрямком.

За словами посадовця, протягом восьми місяців нинішнього року, саме за матеріалами управління власної безпеки ГУ ДФС у області, органами прокуратури області розпочато 11 кримінальних проваджень. Зокрема, у вересні за результатами розгляду матеріалів службової перевірки, проведеної співробітниками УВБ, прокуратурою Вінницької області складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, за фактом реального конфлікту інтересів, відносно працівника Могилів-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області «С», яка використовуючи своє службове становище, систематично зараховувала сину-підприємцю несплачені платежі.

Такі дії посадовця відповідно до чинного законодавства розцінюються як вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Загалом, зазначає в.о. начальника управління власної безпеки, протягом поточного року внесено 25 подань керівникам територіальних підрозділів ГУ ДФС у Вінницькій області та Вінницької митниці ДФС для вжиття заходів реагування. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнено 37 працівників (в т.ч. 8 працівників Вінницької митниці), до сімох вжито заходів дисциплінарного впливу та 2 працівника звільнено.

В‘ячеслав Тишківський звертає увагу всіх небайдужих, що в управлінні працює цілодобова лінія телефону «довіри». Зателефонувавши за номером (0432) 660205, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДФС у Вінницькій області та Вінницької митниці.

Крім того, з метою реалізації антикорупційного проекту Державної фіскальної служби України діє сервіс «Пульс»(044) 284-00-07, який приймає інформацію від суб'єктів господарювання та громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників структурних підрозділів та територіальних органів ДФС, проблем, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, а також щодо упередження контрабанди.

ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами управління власної безпеки

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: обережно! ...

КОМЕНТАРІ