На Вінничині за добу шахраї виманили у громадян понад 2 тисячі євро

На Вінничині за добу шахраї виманили у громадян понад 2 тисячі євро

12.09.15 11:25 0 584
За 8 місяців цього року підрозділами вінницької міліції було зафіксовано 93 шахрайства, здійснених під приводом звільнення родичів від кримінальної відповідальності.

За допомогою класичної схеми «ваш син в міліції» зловмисники привласнюють значні кошти громадян, користуючись їх довірливістю. Зазвичай грошові кошти, які коливаються від 5 тисяч гривень і вище, вимагають перерахувати на карткові рахунки. Поширеними стали випадки, коли готівкові кошти передавалися через служби таксі.

Так, вчора до міліції звернулась 50-річна жителька смт. Турбів Липовецького району про те, що невідома особа зателефонувала їй на мобільний та повідомила, що син затриманий в міліції. За його «звільнення» потерпіла перерахувала більше 6 тисяч гривень через термінал банку на озвучений зловмисником рахунок.

А того ж дня 75-річна вінничанка віддала невідомій жінці 2 тисячі євро, начебто терміново необхідних для лікування онука, який постраждав у ДТП.

Шановні громадяни. Міліція вкотре застерігає: в жодному разу не перераховуйте кошти незнайомцям, які пропонують «залагодити» проблеми в міліції чи «вилікувати» родичів, які за загадкових обставин начебто опинилися в лікарні.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст.190 КК України (шахрайство. За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Не йдіть на поводу у злочинців. У разі, коли вам телефонують незнайомці з подібними «тривожними» звістками, з'ясуйте, де насправді перебувають ваші родичі та негайно дзвоніть на «102». Тим самим ви допоможете правоохоронцям затримати зловмисників.

За інформацією управління карного розшуку, в цьому році розшукано 31 особу, які перебували в розшуку за скоєння шахрайств.

Прес-служба УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька міська філія ПАТ ...
Наступна новина: Чернівці: Семінари з ...

КОМЕНТАРІ