На Тернопіллі у Теребовлянському районі запрацює ще одна пожежна машина

На Тернопіллі у Теребовлянському районі запрацює ще одна пожежна машина

12.09.15 11:02 0 503
Цьогорічна спека перетворила літо на одне із найспекотніших. У деяких районах повисихали криниці, посуха знищила врожаї, а розпечене повітря у відкритих місцевостях загрожувало пожежами.

У селі Великий Говилів Теребовлянського району теж цьогоріч трапилося загорання.

Місцевий сільський голова Олег Шевчишин розповідає, що в їхньому селі є своя власна пожежна машина, однак потребує ремонту. Повернути її до життя уже давно планували, але завжди бракувало коштів. Та цьогоріч, у зв'язку зі спекою, вирішили знайти благодійників і реанімувати.

Раніше згадуваний пожежний автомобіль був власністю колгоспу (випущений у 1980-их). Тепер - майно громадської організації «Надія» села Великий Говилів. Більше шести років ця пожежна машина стояла без роботи.

«Вона була «на консервації, — продовжує Олег Шевчишин. — Стояла на збереженні. То не є машина на ходу. Зараз починаємо переробляти… Багато що поперегнивало. Треба замінити. Ще один момент. На ній стоїть бочка на тисячу п'ятсот літрів. Нею можна гасити вогонь до трьох хвилин, не більше. А ми хочемо купити більшу бочку, ємністю до трьох тисяч літрів».

Ще місяць великоговилівську пожежну машину ремонтуватимуть. Сільська рада і громада села самотужки знайти кошти для цього не змогли б. На поміч прийшла компанія «МРІЯ Агрохолдинг». На електрообладнання для ремонту «МРІЯ» наддала 19 499,70 грн., на автозапчастини – 7634, 46 грн., на кутники – 3 151,66 грн. І на виконання ремонтних робіт – 9 500 грн.

З моменту написання звернення про матеріальну допомогу до отримання коштів минуло три-чотири дні, каже сільський голова. Компанія «МРІЯ» подбала, аби у цих грошах не було затримки, розуміючи, як дорого може обійтися селянам ще одна пожежа.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ