Тернопілля: для медиків області провели семінар про хвороби органів травлення у дітей

Тернопілля: для медиків області провели семінар про хвороби органів травлення у дітей

12.09.15 15:54 0 590
Семінар із впровадження у медичну практику клінічних протоколів медичної допомоги дітям із захворюваннями органів травлення у дітей провів головний позаштатний дитячий гастроентеролог МОЗ України Олег Шадрін.

З метою удосконалення надання медичної допомоги дітям з захворюваннями органів травлення в конференц-залі КУТОР “Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня” у виїзному форматі відбувся навчальний тематичний семінар для міських, районних та обласних лікарів-педіатрів, лікарів загальної-практики сімейної медицини, лікарів-неонатологів та лікарів-терапевтів підліткових, а також лікарів-інфекціостів та лікарів-алергологів дитячого профілю.

Із вступним словом до учасників навчального семінару звернулася головний спеціаліст-гастроентеролог дитячий департаменту охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації, завідувач дитячого відділення №2 “Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні” Анна Кабакова. У своєму виступі вона зазначила, що “усі несуть відповідальність за майбутнє дітей, першочергову - батьки і медики. В умовах сьогодення та екологічної ситації хвороби органів травлення зросла”.

"Переконана, що фахові доповіді, діалоги та дискусії будуть сприяти розвитку педіатрії, сімейної медицини, гастроентерології і подальшому вдосконаленню якості надання медичних послуг дітям", – продовжила Анна Кабакова.

Семінар модерував завідувач відділення проблем харчування та соматичних захворювань дітей раннього віку ДУ “Інститут педіатрії, акушерства і гінекології АМН України НАМН України”, головний дитячий гастроентеролог МОЗ України, доктор медичних наук, професор Олег Шадрін, котрий приїхав з Хмельницького, де також проводив аналогічний захід.

Науковець деталізував “Уніфікований клінічний протокол медичної допомоги дітям із гастроезофагеальною рефлексною хворобою”, “Уніфікований клінічний протокол медичної допомоги дітям із лактазою недостатністю” та “Уніфікований клінічний протокол медичної допомоги дітям із хронічним неспецифічним не виразковим колітом”. На завершення семінару медики отримали сертифікати.

Прес-служба ДОЗ ТОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відкрили ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ