На Волині судили шахрая,який продавав неіснуючі автомобілі з-за кордону

На Волині судили шахрая,який продавав неіснуючі автомобілі з-за кордону

12.09.15 15:29 0 653
На гачок шахрая попалися п'ятеро громадян. Обманувши довірливих покупців, зловмисник поповнив свій банківський рахунок на 276 тисяч гривень.

Заробити обманом перші легкі гроші чоловік спробував у 2012 році, за що отримав першу судимість. Тоді за рішенням Ковельського міськрайонного суду чоловікові присуджено 1700 гривень штрафу. Втім спритник зрозумів, що обман – бізнес доволі прибутковий, а відтак налагодив чітку злочинну схему, яка почала успішно працювати.

Волинянин підшукував клієнтів в мережі Інтренет. На одному із відомих сайтів продажу автомобілів, розміщував оголошення про надання послуг щодо придбання та транспортування автомобілів з-за кордону, а також їх розмитнення. За примарні автівки аферист просив у клієнтів завдаток. Як правило, клієнти попередньо оплачували майже половину вартості транспортних засобів, які начебто обіцяв для них придбати чоловік в Польщі. Суми завдатку були різні від 40-50 тисяч до 100 тисяч гривень за автомобіль. Кошти покупці перераховували на банківський рахунок волинянина, або ж на рахунки його товаришів.

Згодом, чоловік удосконалив шахрайську схему: розігрував ціле театралізоване дійство. Він зустрічався з клієнтами неподалік митного поста в місті Рава-Руська Львівської області, де отримував від них гроші у якості завдатку за замовлений автомобіль. Після цього, перетинав українсько-польський кордон, запевняючи, що того ж дня власник отримає свій товар. Клієнт чекав, однак аферист телефонував замовнику з Польщі, повідомляючи, що необхідно додаткові кошти аби розрахуватися із брокером на митниці, а тому просив перерахувати додатково ще 10-15 тисяч гривень. Після цього шахрай зникав.

Коли обдурені покупці зрозуміли, що ні обіцяних транспортних засобів, ні грошей їм не бачити, із заявами звернулися до правоохоронців. Дії «бізнесмена» органи досудового розслідування кваліфікували за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

В результаті Ковельський міськрайонний суд Волинськоі області визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, призначивши йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим строком два роки. Своїм рішенням суд зобов'язав підсудного сплатити на користь потерпілих 197 586 тисяч завданої майнової шкоди та 9 000 гривень – моральної.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині ...

КОМЕНТАРІ