Готовність Житомирської області до пожеж

Готовність Житомирської області до пожеж

12.09.15 12:19 0 555
10 вересня, сесія обласної ради заслухала питання щодо готовності Житомирської області до пожежонебезпечного періоду.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко проінформував присутніх про стан справ щодо ситуації з пожежами на території області.

Так, за його словами, станом на 9 вересня 2015 року на Житомирщині виникло 2780 пожеж, 1840 з яких у сільській місцевості. До ліквідації цих пожеж залучалися підрозділи управління ДСНС України в області, працівники лісових господарств.

Основним фактором пожеж в природних екосистемах у поточному році є суха, спекотна погода, яка тривала декілька місяців поспіль. Проте причиною виникнення пожеж залишається все ж людський фактор, а саме – необережне поводження громадян з вогнем (спалювання сухої трави, сміття в побуті та під час відпочинку в лісових масивах, спалювання пожнивних залишків агропідприємствами тощо).

Геннадій Дмитренко зазначив, що підготовка до пожежонебезпечного періоду в області почалась ще на початку березня поточного року. З метою запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах головою облдержадміністрації видано 5 розпоряджень, а також надано 4 доручення.

Протягом року питання запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах області та реагування на них розглядалося на 6 засіданнях обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У той же час, враховуючи складну ситуацію з пожежами в екосистемах в липні та серпні, вжито комплекс додаткових організаційних та практичних заходів обласного рівня, спрямованих на покращення пожежної ситуації.

Головою облдержадміністрації та його першим заступником здійснено робочі виїзди в райони осередків загорянь в екосистемах з метою з'ясування стану справ, ознайомлення з ходом ліквідації пожеж, проблемних питань та шляхів їх вирішення. Неодноразово здійснено виїзди на 37-й військовий полігон ВДВ з метою з'ясування причин щільної задимленості у Житомирі.

На засіданні обласної комісії з ТЕБ та НС головою Житомирської ОДА було наголошено про чітку координацію дій та оперативне реагування під час ліквідації пожеж в екосистемах області, а також посилення роз'яснювальної роботи серед населення щодо заборони випалювання сухої рослинності. Головному управлінню СЕС доручено здійснювати моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на вміст небезпечних для здоров'я людей речовин.

У стані постійної готовності до дій за призначенням та ліквідації загорянь в екосистемах перебуває близько 230 чоловік особового складу та 60 одиниць пожежної і спеціальної техніки управління ДСНС в області. У складі лісогосподарських підприємств створено 38 лісових пожежних станцій (ЛПС), на озброєнні яких 90 одиниць пожежної техніки та 174 мотопомпи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення до мешканців ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ