Житомирщина: сергій Машковський контролює готовність області до осінньо-зимового періоду

Житомирщина: сергій Машковський контролює готовність області до осінньо-зимового періоду

12.09.15 14:20 0 585
11 вересня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів співбесіди з головами РДА щодо підготовки районів до осінньо-зимового періоду. Під час заслуховувань керівників районів присутніми були й керівники структурних підрозділів ОДА – освіти, охорони здоров'я, житлово-комунального господарства, соціального захисту, промисловості, розвитку інфраструктури.

Коростишівський, Любарський, Лугинський та Малинський райони доповідали про готовність до опалювального сезону об'єктів житлового фонду, соціальної сфери, підприємств-надавачів послуг з опалення, питання переведення котелень на альтернативні види палива, стан програми з енергоефективності, проблеми дорожнього господарства, питання охорони здоров'я та оптимізації освіти.

Голова облдержадміністрації звернув увагу керівників районів на реальну готовність житлових будинків та котелень до опалювального сезону, проведення розрахунків за енергоносії, підготовки дорожнього господарства – заготівлі піщано-солевої суміші, паливно-мастильних матеріалів, спецтехніки.

Сергій Машковський не задоволений тим, що підготовка до осінньо-зимового періоду в деяких районах тільки починається. Зокрема, це стосується Коростишівського та Лугинського районів. У цих районах не прийняті та не приділяється достатньо уваги підготовці програм з енергоефективності, є затримки з підписанням паспортів готовності житлового фонду до опалювального періоду. Так, в Лугинському районі сесія, де затверджуватиметься програма з енергоефективності, запланована лише на листопад місяць, коли опалювальний сезон уже розпочнеться і потреби в залученні пільгових кредитів на котли або утеплення не буде.

Керівник області також не задоволений співпрацею та координацією роботи керівників структурних підрозділів із головами РДА у питаннях підготовки до осінньо-зимового періоду. «Ви повинні більше спілкуватися з районами та тримати на контролі всі важливі питання», – сказав голова ОДА керівникам структурних підрозділів.

Також Сергій Машковський зазначив, що одним з пріоритетних завдань на також є житлові субсидії, і коефіцієнт призначення в кожному районі на має бути не менший, ніж загальний по області – понад 84 %.

«Щоб не було проблем після настання холодів, ми зараз маємо працювати вже на фінішній прямій по готовності до осінньо-зимового періоду. Потрібно активізувати та пришвидшувати роботу на місцях», – наголосив голова облдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині зіткнулися ...

КОМЕНТАРІ