На Житомирщині СБУ викрила механізм розтрати бюджетних коштів під час реконструкції інфраструктури регіону

На Житомирщині СБУ викрила механізм розтрати бюджетних коштів під час реконструкції інфраструктури регіону

12.09.15 13:40 0 499
Співробітники Управління СБУ в Житомирській області механізм розкрадання державних коштів, через який зловмисники привласнили понад 2 мільйони гривень.

Улітку 2014 року Департамент екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації уклав низку договорів з київською комерційною структурою. У його рамках підприємці зобов'язалися здійснити переоснащення та заміну аварійного обладнання каналізаційно-насосних станцій у п'яти населених пунктах регіону. Вартість угод склала 4,255 мільйона гривень, які у повному обсязі були перераховані на рахунки фірми-підрядника.

Перевірка використання бюджетних коштів показала, що при розробці кошторису керівники приватного підприємства безпідставно включили до нього низку робіт. Для їх виконання вони уклали додаткові угоди із фіктивними фірмами з Донецька та Києва. Внаслідок чого вартість реконструкції об'єктів необґрунтовано зросла майже вдвічі.

Насправді всі роботи виконувалися працівниками підприємства-генпідрядника та не потребували витрати зайвих бюджетних коштів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності службових осіб Департаменту екології та природних ресурсів Житомирської ОДА і київської фірми-підрядника, чиї дії призвели до розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

Прес-група УСБ України

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: обережно! ...
Наступна новина: Про результати ...

КОМЕНТАРІ