Житомирська міліція нагадує громадянам про заходи безпеки під час працевлаштування за кордоном

Житомирська міліція нагадує громадянам про заходи безпеки під час працевлаштування за кордоном

12.09.15 11:40 0 532
Аби не стати жертвами лиходіїв, які зазвичай під пропозицією привабливих та вигідних умов працевлаштування за кордоном вишукують клієнтів просто у трудове рабство, міліція радить громадянам бути обачними і дотримуватися простих правил убезпечення себе від сумнівних ситуацій.

За словами начальника відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Житомирській області Дмитра Підгорного, у поточному році правоохоронці задокументували до десятка фактів переправлення житомирян в інші країни з метою подальшої трудової експлуатації. За результатами досудового розслідування чотирьох із зазначених фактів правопорушникам уже оголошено про підозру за ст.149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, а матеріали проваджень з обвинувальними актами направлено до суду.

Як зауважують правоохоронці, зазвичай злочин починається з того, що торгівці людьми пропонують своїм майбутнім жертвам привабливі можливості працевлаштування за кордоном. У багатьох випадках особа дізнається про фальшиву природу цих домовленостей лише після своєї появи у так званому пункті призначення та коли у неї відбирають паспорт. У подальшому відносно жертви починають застосовувати фізичне та психологічне насильство, вимагають відробити гроші, витрачені на оформлення документів, віз та проїзних квитків. Далі залежність жертви зростає за схемою наперед сфабрикованих боргів, до яких зараховуються суми грошей, витрачених на проживання, харчування та продовження терміну перебування на території іноземної держави.

Відтак міліція закликає громадян остерігатися пропозицій вигідного працевлаштування за кордоном від незнайомих і малознайомих осіб.

Якщо ж ви наважилися виїхати з країни на заробітки, ще раз добре обдумайте мету своєї поїздки та кожну деталь, пов'язану з нею:

- зверніться до посольства країни, до якої ви збираєтесь їхати, і перевірте, яку візу ви можете витребувати для проживання, роботи чи навчання;

- обов'язково тримайте при собі усі необхідні для подорожі документи. Не довіряйте нікому повністю усі дії з організації поїздки, усе виконуйте особисто;

- під час пошуку роботи або можливості навчання за кордоном користуйтеся послугами тільки офіційного агентства;

- зробіть ксерокопію свого паспорта й усіх інших документів та віддайте їх на збереження людині, якій дійсно довіряєте. Обов'язково повідомте рідним про те, де збираєтесь зупинитися;

- не віддавайте свій паспорт нікому, окрім офіційних представників митниці або поліції;

- не підписуйте ніякого договору про роботу доти, доки такий договір не буде перевірений спеціалістом; не погоджуйтесь на усний договір про роботу.

Перед тим, як довірити своє майбутнє обіцянкам, отримайте необхідну інформацію.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Семінари з ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ