Хмельницька область: збереження геологічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Печера Атлантида»

Хмельницька область: збереження геологічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Печера Атлантида»

12.09.15 11:45 0 596
Днями за участю Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації в Міністерстві екології та природних ресурсів України під керівництвом Директора Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України Іваненка І.Б. відбулася нарада щодо використання геологічної пам'ятки природи загальнодержавного значення «Печера Атлантида». У нараді прийняли участь працівники Мінприроди, представники Національного природного парку «Подільські Товтри», ХОГО «Спелеологічний клуб «Атлантіда», ТОВ «НВО» «Континет Плюс».

Під час наради було обговорено необхідність збереження геологічної пам'ятки природи загальнодержавного значення «Печера Атлантида» та можливі шляхи вирішення питання, що виникли під час оформлення документів на використання пам'ятки природи, а саме передачі під охорону заповідного об'єкту відповідно до охоронного зобов'язання.

Геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення «Печера Атлантида» створена розпорядженням Ради Міністрів УРСР № 780-р від 14.10.1975 р. з метою збереження та раціонального використання унікального витвору природи та становить надзвичайно велику наукову, пізнавальну, естетичну та історико-культурну цінність. Пам'ятка природи, площею 10 га, розташована поблизу с.Завалля Кам'янець-Подільського району Хмельницької області та входить до складу природно-заповідного фонду України, який охороняється як національне надбання і є складовою частиною світової системи природних територій та об'єктів, що перебувають під особливою охороною.

За результатами обговорення учасники наради вирішили створити спеціалізовану робочу групу з метою вивчення ситуації, яка склалась при використанні Пам'ятки природи, та надати наукові обгрунтування і пропозиції щодо подальшого розвитку та збереження заповідного об'єкту загальнодержавного значення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ