На Рівненщині місцеві мешканці затримали та передали правоохоронцям вісьмох заїжджих старателів разом із арсеналом зброї та вибухівкою

На Рівненщині місцеві мешканці затримали та передали правоохоронцям вісьмох заїжджих старателів разом із арсеналом зброї та вибухівкою

12.09.15 09:41 0 578
У чергову частину Зарічненського РВ УМВС 9 вересня 2015 року надійшло повідомлення від 47-річного жителя села Борове, що на хуторі Юркове невідомі особи влаштували стрілянину.

На місці події правоохоронці встановили, що ще 7 вересня на автомобілі «Ленд Ровер» до села Борове Зарічненського району прибули восьмеро осіб, які відрекомендувалися представниками осередку ДУК «Правий сектор», та домовилися з місцевими мешканцями про видобуток за допомогою мотопомпи бурштину-сирцю, виручені кошти від реалізації якого підуть на потреби бійців АТО.

У подальшому через два дні місцеві мешканці виявили, що зазначені особи видобувають бурштин-сирець не однією, а за допомогою чотирьох мотопомп. Поблизу хутора Юркове на місці незаконного видобутку бурштину-сирцю майже півтисячі місцевих мешканців затримали чотирьох представників осередку з автомобілем марки «ГАЗ-66» без реєстраційних номерних знаків та повезли до населеного пункту.

Дорогою до села Борове інші чотири чоловіки на автомобілі «Ленд Ровер» з позначками на номерних знаках на чорному фоні ДУК «Правий сектор» перекрили рух автомобіля «ГАЗ-66» та здійснили постріли у сторону місцевих мешканців, які супроводжували вантажівку, поранивши одного з них.

Однак, жителі Борового, застосувавши фізичну силу, затримали решту зазначених осіб та доставили їх до населеного пункту, передавши працівникам міліції.

Представниками осередку виявилися 46-ти та 35-річнний мешканці Київської області, 47-річний мешканець Миколаєва, 35-річний мешканець Херсона, 30-ти та 32-річний мешканці Одещини, 19-річний мешканець Зарічного та 45-річний одесит.

— Місцеві мешканці добровільно видали правоохоронцям вилучені у затриманих ними чоловіків рушниці «Форд 120» та «Сайга», дві гранати РГД, — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. — Також в арсеналі у затриманих були три саморобних вибухових пристрої типу граната на основі гранати «ВОГ-17» та підшивачі до ручних гранат типу УЗРГМ, 110 набоїв калібру 7,62 мм., гладкоствольну рушницю, багатозарядну рушницю «Магнум», пристрій для відстрілу гумових куль «ПМ», п'ять магазинів (два з яких споряджені набоями), тубус від гранатомету та автомобілі «ГАЗ-66» і «Ленд Ровер». Працівники міліції вилучили і знаряддя видобутку бурштину — мотопомпи.

До того ж, як з'ясувалося, понад півтисячі агресивно налаштованих мешканців Борового впродовж всієї ночі намагалися вчинити самосуд над вказаними особами та при затриманні заподіяли їм тілесні ушкодження.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство).

Разом із тим розпочаті кримінальні провадження за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю, передбаченого частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України та за фактом зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Працівники міліції встановлюють усі обставини події.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ