Чернівчани беруть дольову участь в підготовці будинків до зими

Чернівчани беруть дольову участь в підготовці будинків до зими

12.09.15 09:26 0 565
Рішенням виконавчого комітету міської ради 26 травня 2015 року затверджено розміри дольової участі мешканців багатоквартирних будинків при виконані робіт з енергозбереження. Від 60 до 80 % робіт фінансуватиме міський бюджет, від 20 до 40 % мешканці.

Це і утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій, капітальний ремонт покрівель, заміна вікон в місцях загального користування, встановлення приладів обліку теплової енергії, інші роботи з енергозбереження. Механізм співфінансування ремонтів житлового фонду створено для задоволення потреб власників, прискорення процесу і збільшення обсягів та якості капітальних ремонтів будинків. Всього по місту визначено 71 об'єкт для виконання подібних робіт на умовах співфінансування з мешканцями будинків. Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Погоренний, в Шевченківському районі мешканці 46 будинків на умовах дольової участі планують утеплити фасади, встановити будинкові лічильники, замінити вікна, поремонтувати покрівлю тощо. На 8 об'єктах роботи вже виконано, на п'яти – звершуються, на решті об'єктів – виготовляється кошторисна документація та технічні умови і розпочинаються роботи.

У Першотравневому районі з 23 будинків, роботи виконані на одному, 7 об'єктів будуть готові до 1 жовтня, решта будинкових комітетів збирають кошти та виготовляють проектно –кошторисну документацію.

У Садгорі було визначено три об'єкти, на одному вже виконані роботи по капітальному ремонту покрівлі, ще на одному роботи будуть завершені до 15 вересня, капітальний ремонт ліфта в будинку ОСББ теж на стадії початку робіт.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині перебуває ...
Наступна новина: У Житомирському районі ...

КОМЕНТАРІ