Великий Березний: рятувальники провели урок безпеки для учнів місцевого ПТУ

Великий Березний: рятувальники провели урок безпеки для учнів місцевого ПТУ

12.09.15 15:51 0 596
«Про безпеку дбаємо разом». Під таким гаслом 10 вересня, для вихованців Великоберезнянського професійно-технічного училища № 33 рятувальники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Великий Березний та гірського пошуково-рятувального відділення с. Вишка Великоберезнянського району провели урок безпеки життєдіяльності людини.

Під час заходу юнаки та дівчата, які навчаються на трактористів, водіїв швачок мали змогу ознайомитися з роботою служби «101». 57 учнів ПТУ отримали безліч нової інформації, яка допоможе їм під час надзвичайної ситуації. Також рятувальники розповіли про надзвичайні події, які найчастіше трапляються у підлітковому середовищі, та привели приклади трагічних наслідків дитячої необачності. Окрема увага присутніх акцентувалася на основних причинах виникнення пожеж, приміром, коли до вогняної трагедії призвели дитячі пустощі або необережне поводження з вогнем.

Також робилися акценти на небезпеках, які характерні для осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду, який попереду.

На базі пожежного автомобіля, вогнеборці показали учням техніку, обладнання та спорядження, за допомогою яких проводиться приборкання вогняної стихії. Продемонстрували на практиці як треба діяти у випадку пожежі та нагадали, як правильно користуватися вогнегасником. Також вихованці мали можливість приміряти бойовий одяг рятувальників та сфотографуватися в них на фоні пожежної машини.

Про безпеку гірського відпочинку розповіли вишківські професіонали. Інформуючи присутніх, вони наголосили на обов’язковій реєстрації перед виходом туристичними маршрутами. Також присутнім продемонстрували й спорядження, яке треба мати з собою для безпечного відпочинку в горах.. Серед практичних занять: вихованців навчали долати природні перешкоди, до прикладу, переправлятися над водою. Також показували, як правильно в’язати туристичні вузли. Більш детально професіонали зупинилися на наданні першої невідкладної допомоги, зокрема: при переломах, кровотечі. Вчили проводити серцево-легеневу реанімацію.

На згадку про себе працівники служби ДСНС подарували учням "Пам’ятки безпеки".

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина за добу: 1 ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ