Чернівці: Військовослужбовцям вручили знаки «Учасник АТО»

Чернівці: Військовослужбовцям вручили знаки «Учасник АТО»

13.09.15 11:29 0 602
Понад 50 військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції, отримали нагрудні знаки «Учасник АТО» під час зустрічі із міським головою Олексієм Каспруком у сесійному залі Ратуші.

“Нам необхідно підтримувати більш прямий діалог з військоквослужбовцями, волонтерами і громадськими організацієми, бо не завжди маємо об'єктивну картину того, що відбувається, – каже Олексій Каспрук. – Ми маємо знати про всі ваші потреби. Це стосується і соціального захисту, і медицини та інших сфер”.

На обліку у Чернівцях перебуває 1100 учасників АТО, 120 з них уже подали заяви на отримання земельних ділянок. На минулій сесії міської ради прийняли рішення про надання 27 ділянок учасникам АТО та їхнім сім'ям, на наступній розглядатимуть питання про виділення ще 39. Це ділянки на вулицях Коломийській та Лукіяновича. Із урахуванням того, що там буде зведено багатоповрхівки, облаштовано інфраструктуру, і підведено міські мережі, у цих мікрорайонах може проживати близько 10 тисяч людей.

Довідково:

На лицьовому боці (аверсі) нагрудного знака «Учасник АТО» зображений сокіл, схопивший кігтями двох змій. Сокіл – це древній символ українського народу. Він уособлює мужність і готовність до бою. Спіймані змії в лапах птаха – це два терористичні угруповання на сході, з якими бореться Україна.

У верхній частині нагороди є зображення українського прапора. З боків жовтий і синій кольори охоплюють тонкі червона і чорна стрічки,

що символізують любов і печаль – давні символи нашого народу, що йдуть поруч в боротьбі за щасливе і мирне життя..

Нагрудний знак вручається на підставі наказів керівників структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України, органів військового управління, з'єднань, військових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій.

У разі звільнення військовослужбовця з військової служби до надання статусу учасника бойових дій нагрудний знак вручається на підставі наказу військового комісара військового комісаріату, на обліку якого він перебуває, після отримання ним статусу учасника бойових дій. Нагрудний знак носять з лівого боку грудей і розміщують після почесних нагрудних знаків начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: голова ТОДА ...

КОМЕНТАРІ