Житомирщина: рятувальники та лісокористувачі закликають громадян берегти «зелені легені» країни

Житомирщина: рятувальники та лісокористувачі закликають громадян берегти «зелені легені» країни

13.09.15 13:22 0 519
З метою дотримання пожежної безпеки та запобігання пожеж в екосистемах, 11 вересня працівники Овруцького районного відділу спільно з представниками ДП «Овруцький спецлісгосп» провели рейдове профілактичне відпрацювання лісового масиву, що поблизу міста Овруч.

Під час патрулювання лісових масивів особливу увагу приділено місцям, де населення збирає гриби та зонам відпочинку. Громадянам, які перебували у зазначених місцях, проводилась відповідна роз’яснювальна робота. Зокрема, кожному нагадувалось, що у разі розведення вогню вибране місце слід добре розчистити. Розводити багаття забороняється ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу, а саме вогнище не можна залишати без нагляду. Коли залишаєте місце відпочинку, вогонь потрібно загасити, засипати землею чи залити водою. Також необхідно прибрати за собою, оскільки залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Для того, щоб люди краще запам’ятали правила безпеки, їм вручали листівки та пам’ятки з правилами пожежної безпеки.

- Завдячуючи таким рейдам, ми маємо змогу донести до жителів області cтатистику пожеж в екосистемах, що виникають в тому числі через людський фактор, – розповів начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук, – Як показує досвід та зі слів самих відпочиваючих, такі заходи є набагато дієвішими, аніж навіть звернення через засоби масової інформації. Адже безпосередньо спілкуючись на цю тему із людьми у погонах, прості люди розуміють, наскільки важливим є дотримання нескладних, але надзвичайно потрібних норм. Такі акції в області проводитимуться регулярно упродовж усього сезону, що в свою чергу дасть позитивний результат: приверне ще більшу увагу населення до проблем безпеки, усвідомлення людьми необхідності дотримання правил життєдіяльності у побуті, на роботі та під час відпочинку.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ