Відпочинок в Карпатах

Відпочинок в Карпатах

13.09.15 01:29 0 798

Карпати - це неймовірно красивий гірський масив, куди можна приїжджати на незабутній відпочинок в будь-яку пору року. У Карпатах особливий мікроклімат, який притаманний тільки цьому регіону. Тут досить волого, тому в теплу пору року рослинний світ вражає своїм буйством фарб. Саме завдяки такому різнотрав'ю в повітрі Карпат відчувається неповторний аромат.

Гірська система Карпат простягнулася на 280 км на заході України і займає чотири області країни: Закарпатську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Львівську.

Відпочинок в Карпатах разом з bogatur.com - це завжди море незабутніх вражень, дивовижні пейзажі і можливість стикнутися з живою природою у всій її первозданній красі. У зимовий час різноманітні гірськолижні спуски приваблюють сюди любителів активного відпочинку: Яремча, Славське, Буковель - дуже популярні курорти. Охочих, які бажають провести час з користю для здоров'я на території Карпат чекають бальнеологічні курорти: Поляна, Свалява, Моршин та інші.

Пам'ятки Карпат

Починати знайомство з природними красотами і пам'ятками карпатського регіону можна з самого кордону. Мукачівський замковий комплекс Паланок був побудований більше 700 років тому, за цей час він встиг побувати і в'язницею, і стражем кордонів. У залах фортеці сьогодні виставлено безліч музейних експозицій.

На території Карпат збереглися безліч красивих фортець і замків - це і Ужгородський, і Свалявський, і Невицький, і Хустський замок, та інші. Привертає увагу туристів палац Шенборнів в Чинадієво. Він був побудований в середині XIII століття в витонченому стилі французького романтизму.

Атмосферу гуцульської культури Ви зможете відчути, відвідавши музей крашанок "Писанка" в Коломиї. Будівля музею створено з кольорових стекол і має форму яйця. В експозиції представлені не тільки місцеві падлюка, а й привезені з усього світу.

У Карпатах збереглося і безліч старовинних костьолів і церков, але як би не були цікаві історичні пам'ятки, туристів найбільше приваблює краса тутешньої природи. Це і саме більше озеро Карпат - Синевир, і прекрасна Долина Нарцисів, і найвища точка Карпат - Говерла, і соляне озеро і печери в Солотвино, і Поляна Купель з двадцятьма мінеральними ваннами, і, звичайно, казковий Ужгород.

Клімат

У Карпатах помірно-континентальний клімат з теплим літом і м'якою зимою. У літній час погода часто дощова, середня температура повітря + 21˚С. Зими сніжні, стовпчик термометра рідко опускається нижче позначки -4˚С.

Відпочинок в Карпатах

У Карпатах можна чудово відпочити як влітку, восени так і взимку. У зимовий час Ви можете покататися на лижах або насолодитися прекрасним видом снігових гір, влітку зробити піші, велосипедні чи кінні прогулянки, і круглий рік тут можна оздоровитися в одному з санаторіїв. Вивчивши опис курортів, кожен підбере для себе найкраще місце для відпочинку.

Найвідомішим гірськолижним курортом Карпат є Буковель. Він розташований на висоті дев'ять метрів над рівнем моря, недалеко від селища Яремче. Курорт має відмінно обладнані траси, на яких можна кататися з листопада по травень. Спуски Буковеля підійдуть як для новачків, так і для більш досвідчених лижників, а після насиченого дня відпочиваючі можуть відвідати ресторан, кінотеатр або відправитися на дискотеку.

Селище Ворохта розташувався в Івано-Франківській області на висоті 850 метрів над рівнем моря. Сьогодні Ворохта є спортивним і туристичним центром України, де розташовані три спортивних бази - Авангард, Заросляк і Україна. Цей курорт вважається одним із самих мальовничих в Карпатах. Тут на Вас чекає чисте повітря, гірські схили, багата історія і безліч цікавих місць. У Ворохті є кілька прекрасних спусків і підйомників, які припадуть до вподоби будь-якому лижникові. А в літній час для туристів організовується безліч походів та екскурсій.

Красія - це маленький гірськолижний закарпатський курорт. Тут відпочиваючих чекають відмінні сучасні траси, європейський рівень сервісу та різноманітні розваги. Відпочинок в Красії буде до вподоби навіть тим, хто не любить кататися на лижах. Краса пейзажів просто заворожує. Крім того, в Красії збереглися дерев'яні церкви і монастирі, а також унікальні мармурові печери.

Курорт Свалява вражає туристів прекрасними пейзажами і пропонує своїм гостям оздоровчий відпочинок на мінеральних джерелах. Усі санаторії курорту мають найсучасніше обладнання. Свалява спеціалізується на лікуванні серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та гастриту.

І це зовсім не повний список прекрасних карпатських курортів. Цікаві своїми природними пам'ятками і такі курорти як Яремче, Ясіня, Солотвино, селище Чинадієво і багато інших.

Дозвілля

Всі готелі Карпат протягом року радо зустрічають туристів. У Карпатах завжди можна захоплююче провести час, а ціна на апартаменти може трохи змінюватися в залежності від сезону і рівня готелю.

Бажаючі відпочити від повсякденної суєти і оздоровитися отримають величезне задоволення від часу, проведеного на термальних курортах.

На території всіх курортів відкриті кафе, бари, розважальні центри, ресторани, кінотеатри. Вартість усіх розваг цілком прийнятна, тому Ви завжди зможете урізноманітнити своє дозвілля.





Источник: http://bogatur.com
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Какие бывают стиральные ...

КОМЕНТАРІ