Закарпатські міліціонери затримали на хабарі в 230 тисяч гривень сільського голову

Закарпатські міліціонери затримали на хабарі в 230 тисяч гривень сільського голову

14.09.15 12:25 0 599
Голова одного з сіл на Рахівщині вимагав 15 тис. доларів від підприємця за видачу документів на користування земельною ділянкою. Під час отримання частини хабара в розмірі 230 тисяч гривень держслужбовця затримали працівники обласного управління з протидії злочинам у сфері економіки.

У міліцію звернувся із заявою приватний підприємець із Рахівського району. Заявник повідомив про те, що голова одного з сіл району вимагає від нього неправомірну вигоду в сумі 15000 доларів.

Ці гроші сільський голова вимагав за видачу довідки про користування земельною ділянкою в розмірі 1,2 га, яка належить згаданому підприємцю.

11 вересня ввечері працівники управління по боротьбі зі злочинами в сфері економіки УМВС області затримали сільського голову на терасі одного з кафе в м. Рахів під час отримання ним частини неправомірної вигоди в сумі 230 тисяч гривень.

Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Слідчим управлінням закарпатської міліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Слідчі дії тривають.

Департамент протидії злочинності

у сфері економіки МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ