Визначено переможця Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського (+фото)

Визначено переможця Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського (+фото)

15.09.15 15:32 0 665
За підсумками таємного голосування членів журі, 14 вересня у приміщенні обласної державної адміністрації відбулось присудження Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського. У голосуванні під головуванням заступника голови - директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка взяли участь 11 членів журі.

Голосування проходило в три етапи. За його підсумками цьогорічним лауреатом престижної Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського стала київська поетеса-фольклористка Оксана Шалак, яка подала на розгляд дві книги: монографію «Український фольклор Поділля в записах і дослідженнях XIX – початку XX століття» та збірку поезій «Молитва про сад».

Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського присуджується з метою вшанування пам'яті великого українського письменника, нашого земляка Михайла Коцюбинського і відзначення високохудожніх творів українських письменників.

Цього року до участі в конкурсі на здобуття державної літературної премії було допущено 33 номінанти з багатьох областей України – Київщини, Львівщини, Донеччини, а також письменників з Івано-Франківської, Сумської та Черкаської областей.

«Щороку у вересневі дні, до відзначення дня народження Михайла Коцюбинського, ми призначаємо Всеукраїнську літературну премію імені Михайла Коцюбинського . У цьому році 17 вересня ми будемо святкувати 151 річницю від дня народження письменника. Премія переможцю вручається в день народження Михайла Коцюбинського, це гарна традиція Поділля. Цього року завдання конкурсного журі – із кращих вибрати найкращого претендента»,- зауважив голова конкурсної комісії Ігор Івасюк.

Він також наголосив, що для Вінниччини дуже престижно присуджувати щороку літературні державні премії такого високого рівня. «Це, без перебільшення, є знаковими подіями в культурному житті не лише нашої області, а й України в цілому »,- підкреслив Ігор Івасюк.

Підсумовуючи засідання, члени журі відзначили досить високий рівень творів, які брали участь у конкурсі на здобуття цьогорічної премії імені Михайла Коцюбинського, а також розширення географії учасників.

Лауреату премії вручать диплом і грошову премію, передбачену положенням про конкурс, під час традиційної «суботи» Михайла Коцюбинського у Вінницькому літературно - меморіальному музеї письменника.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Волині ...

КОМЕНТАРІ