Популяція вінницьких зубрів є найвищою в Україні (+фото)

Популяція вінницьких зубрів є найвищою в Україні (+фото)

15.09.15 15:04 0 607
Про це повідомив начальник управління лісового та мисливського господарства області Анатолій Бондар на апаратній нараді в ОДА, 14 вересня під час презентації пріоритетних напрямків діяльності обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Наше завдання – підвищити лісистість області до 15 %, тобто створити 30 тис. га нових лісів - підкреслив посадовець.- Зараз цей показник становить – 13,8%. Загальна площа земель лісового фонду області – 366 тис. га».

Анатолій Бондар висловив сподівання, що за сприяння обласної влади та зацікавлених посадовців на місцях, відповідальних за виділення земельних ділянок під нові ліси, згодом Вінниччина зможе досягнути показника заліснення близького до ідеального - 20%.

Переважаючими породами у лісах Вінниччини є дуб – 80%, ясен-7%, сосна -4%. Проте, з метою підвищення продуктивності лісових насаджень, лісівниками області відпрацьовано оригінальну технологію створення лісових культур. Крім дуба звичайного, який залишається домінантною культурою,за схемою висаджуються:горіх чорний, модрина європейська, берека, груша, черешня.

«Ми маємо достатньо кадрів, посадкового матеріалу та техніки для створення нових площ лісових насаджень. Вінницькі лісівники кардинально поміняли наукові та виробничі підходи до підготовки ґрунту під новий ліс, це дозволяє отримувати інтенсивний приріст,- запевнив Анатолій Бондар. - Від такого модернізованого підходу можемо очікувати запасу якісної деревини 500-600 кубометрів, при тому що зараз маємо 290-300 кубометрів».

Щороку підприємствами лісового господарства вирощується біля 500 тис. шт. декоративного посадкового матеріалу.

Через аукціонні торги кожного року реалізовується біля 350 тис.кубометрів деревини. На енергоринок області з початку року вже поставлено 120 тис. кубометрів дров'яної деревини, всього ж можливості поставки сягають 157 тис. кубометрів (що дозволило б зекономити 31,4 млн. кубометрів газу).

За словами начальника управління лісового та мисливського господарства, на 18 адміністративних і виробничих приміщень системи лісового господарства області опалюється дровами, до початку опалювального сезону ще 9 приміщень будуть переведені на дров'яне опалення ( економія 44 тис. кбм. газу у опалювальний сезон 2014-15р.р).

Характеризуючи розвиток мисливського господарства Вінниччини, посадовець відзначив значне зростання поголів'я косулі, дикого кабана, оленя плямистого.

А популяція вінницьких зубрів є найвищою в Україні - 101 голова (всього ж в мисливському господарстві держави налічується 300 голів).

Анатолій Бондар також зупинився на досягненнях юних лісівників та перспективах роботи зі шкільними лісництвами, яких нині налічується 27.

Повну презентацію наводимо нижче.

Основні напрямки діяльності Він ОУЛМГ.ppt











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Вижницькі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ