«Про актуальні питання в діяльності Держсанепідслужби Вінницької області» (+фото)

«Про актуальні питання в діяльності Держсанепідслужби Вінницької області» (+фото)

15.09.15 08:41 0 575
З презентацією, що мала таку назву, виступив на апаратній нараді в ОДА 14 вересня в. о. начальника Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Володимир Хитрук.

Він охарактеризував структуру Держсанепідслужби області, яка майже півтора року фактично знаходиться у стані реорганізації та вже у жовтні ц.р. в має увійти до новоствореної Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Посадовець зробив аналіз діяльності служби у розрізі останніх років, зупинився на проблемних питаннях та перспективних шляхах подальшого розвитку галузі.

Володимир Хитрук повідомив, що Держсанепідслужба області в умовах оголошеного Урядом України мораторію на проведення планових та позапланових заходів державного нагляду(контролю), переорієнтувала свою діяльність із виконання контролюючих функцій на проведення моніторингу інфекційної і неінфекційної захворюваності, факторів навколишнього середовища, умов життя і праці людей та сприяє розвитку малого і середнього бізнесу.

«Діяльність служби стала прозорою. Дозвільні документи усіма територіальними підрозділами Головного управління видаються лише через Центри адміністративних послуг. За 8 місяців поточного року службою проведено держсанепідекспертизу 647 об'єктів і видано 637 дозвільних документів»,- зауважив він.

Одним із пріоритетів в роботі Держсанепідслужби є здійснення заходів, спрямованих на стабілізацію та зниження рівня інфекційної і паразитарної захворюваності.

В. о. начальника Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області зауважив, що за 8 місяців поточного року в області інфекційними хворобами перехворіло більше 190 тисяч осіб. (проти 170 тисяч захворілих за аналогічний період минулого року). Із всіх захворілих- 97% перенесли грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції.

Ріст захворюваності зумовлений, в першу чергу, зростанням захворюваності гострими кишковими інфекціями на 30%. Серед інфекційної патології вони залишаються найбільш поширеними захворюваннями серед населення області і складають 68%.

«Проблемним питанням залишається незадовільна забезпеченість лікувальних закладів імунобіологічними препаратами,- акцентував Володимир Хитрук.- Забезпеченість по видах вакцин склала від 3,0% до 52,0% від річної потреби. Взагалі не постачались дифтерійно-правцеві анатоксини.

Як наслідок за 8 місяців вакцинальним комплексом проти дифтерії, правцю та кашлюка охоплено лише 14% дітей, проти поліомієліту – 10 %, проти гемофільної інфекції – 31%, проти вірусного гепатиту В – 22%, проти кору, паротиту та краснухи щеплено – 44,% дітей.

Проти туберкульозу вакциновано лише 26% дітей від річного обсягу».

Ще одна важлива проблема - погіршення якості питної води, причиною якої часто є незадовільний санітарно-технічний стан водопровідних споруд та мереж, що призводить до вторинного її забруднення. Посадовець також відмітив значне погіршення якості колодязної води, показники бактеріологічного забруднення якої зросли з 23% до 28%, санітарно-хімічного – з 27% до 29%.

«Ситуація потребує підвищеної уваги зі сторони органів місцевої влади, оскільки без створення реально функціонуючих підрозділів по очищенню та дезінфекції криниць, добитись стійкого покращення якості криничної води ми не зможемо» ,- підкреслив Володимир Хитрук.

Він також зупинився на організації і проведенні санітарної очистки населених пунктів області, дотримання санітарних норм на полігонах твердих побутових відходів.

Підсумовуючи виступ, Володимир Хитрук запевнив: «В умовах реформування досить складно здійснювати функції державного санітарно-епідеміологічного нагляду, але всі наші зусилля спрямовані на виконання національних і регіональних програм з охорони здоров'я та забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя населення».

Повну презентацію наводимо нижче у вигляді слайдів.

ГУ ДСЕС Презентація.ppt











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дитячі малюнки з Луцька ...
Наступна новина: Розповіді про Рівне ...

КОМЕНТАРІ