Телефонний шахрай видурив від ужгородського підприємця 100 тисяч гривень

Телефонний шахрай видурив від ужгородського підприємця 100 тисяч гривень

15.09.15 17:20 0 629
Скільки міліція не попереджає про небезпеку стати жертвами телефонних шахраїв, а наші люди й далі довірливі. Як наслідок, втрачають великі суми грошей.

Черговою жертвою невідомих зловмисників став 32-річний ужгородський приватний підприємець. У неділю ввечері на його мобільний телефон зателефонував із номера 056 (це дніпропетровський номер) невідомий чоловік.

Назвавшись працівником комерційного банку, незнайомець попросив продиктувати йому СМС-повідомлення з кодом, яке надійшло на телефон ужгородця. Не підозрюючи біди, підприємець так і вчинив. А невдовзі з його 7 банківських карток зникли грошові кошти в сумі близько 100 тисяч гривень.

Найцікавіше, що сам потерпілий займається операціями купівлі-продажу через Інтернет і мав би знати, як працюють телефонні шахраї…

За фактом шахрайства міліція розпочала кримінальне провадження, афериста розшукують. Водночас правоохоронці вкотре застерігають громадян, аби ті не стали жертвою телефонних пройдисвітів. Нікому не повідомляйте секретних кодів своїх банківських карток і не скидуйте ніяких смс-повідомлень, не знаючи абонента. Найімовірніше, у даному випадку потерпілий, відправивши смс, сам підтвердив операцію зняття грошей із карток…

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині через ...
Наступна новина: Прокуратура Волині таки ...

КОМЕНТАРІ