Волинська область: рятувальники провели тренінг з основ цивільного захисту із старшокласниками

Волинська область: рятувальники провели тренінг з основ цивільного захисту із старшокласниками

15.09.15 14:05 0 604
14 вересня рятувальники ДСНС взяли участь у проведенні Дня цивільного захисту для старшокласників навчально-виховного комплексу селища Любешів Волинської області.

У вступній частині співробітники служби «101» ознайомили школярів зі своєю повсякденною діяльністю, окресливши спектр надзвичайних подій, найбільш типових для даної місцевості. Нагадали про те, що на території краю дотепер триває ліквідація пожеж на торфовищах, поінформувавши, що приборкання надзвичайних подій такого характеру та масштабу вимагає значних людських та матеріальних ресурсів. Відтак, закликали старшокласників суворо дотримуватися правил безпеки.

Під час тренінгу рятувальники детально роз’яснили учням порядок дій під час надзвичайних ситуацій, пов’язаних з терористичними актами та в умовах, наближених до воєнних. Зокрема, окреслили характерні ознаки, що вказують на можливу наявність вибухових пристроїв у підозрілих предметах, та наголосили, що зачіпати їх не можна за жодних обставин. Натомість необхідно зробити усе можливе, щоб люди, які перебувають у зоні імовірного ураження, відійшли якнайдалі, та негайно викликати служби екстреного реагування. Співробітники ДСНС наголосили: хоча подій такого характеру, на щастя, у краї не траплялося, проте уміння діяти в таких ситуаціях украй важливе.

Крім того, рятувальники розповіли школярам, як діяти при отриманні сигналу «Увага всім», нагадали про порядок евакуації до захисних споруд цивільного захисту та поінформували про найближчі укриття.

Аби процес навчання був максимально ефективним та цікавим, фахівці Служби порятунку послуговувалися методичними матеріалами та листівками відповідної тематики. Друковану продукцію вони також передали педагогам для оновлення стендів з основ цивільного захисту.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині проведено ...

КОМЕНТАРІ