В Житомирській області уряд затвердив порядок присвоєння вчених звань

В Житомирській області уряд затвердив порядок присвоєння вчених звань

15.09.15 17:03 0 594
Кабінет Міністрів України постановою «Деякі питання реалізації статті 54 Закону України «Про вищу освіту» № 656 від 19 серпня 2015 року визначив порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, а також зразки державних документів про присвоєння цих звань.

Зокрема, новий Порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, що набере чинності з 1 січня 2016 року, визначає механізм затвердження атестаційною колегією МОН рішень про присвоєння вчених звань професора, доцента та старшого дослідника вченими радами вищих навчальних закладів або вченими радами наукових установ.

Уряд постановив, що в Україні визнаються дійсними та не підлягають обміну атестати, видані Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, Вищою атестаційною комісією, та, зокрема, видані атестаційними органами СРСР і Російської Федерації за рішенням вчених рад до 1 вересня 1992 року.

Також постановою визначено загальні вимоги до осіб, що претендують на отримання вчених звань доцента, професора.

Згідно з новим порядком затвердження рішень про присвоєння вчених звань, атестаційні справи надсилаються до МОН для розгляду атестаційною колегією МОН.

Рішення вченої ради про присвоєння вченого звання набирає чинності з дати набрання чинності наказом МОН про затвердження рішення вченої ради та видачу відповідного державного документа про присвоєння вченого звання на підставі рішення атестаційної колегії МОН.

У разі недотримання вимог законодавства з питань присвоєння вчених звань атестаційна колегія МОН скасовуватиме рішення вченої ради та відмовлятиме у видачі державного документа про присвоєння вченого звання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 18 вересня відбудуться ...
Наступна новина: На Вінничині через ...

КОМЕНТАРІ