МОЗ планує три тури імунізації дітей в Україні проти поліомієліту

МОЗ планує три тури імунізації дітей в Україні проти поліомієліту

15.09.15 13:54 0 589
МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років.

Таке рішення створеного в МОЗ Оперативного штабу з питань реагування на спалах поліомієліту в Україні, базоване на рекомендаціях ВООЗ, озвучив під час прес-конференції заступник Міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець.

«На не виявлено нових випадків поліомієліту в Україні, проте ситуація залишається небезпечною. Зважаючи на те, що кількість мутацій вірусу, який було виявлено у дітей у Закарпатській області, показує, що даний вірус міг циркулювати в Україні протягом останніх 2-х років та через низький рівень імунізації від поліомієліту, ми маємо вживати кардинальних і дуже оперативних заходів, щоб протидіяти розповсюдженню захворювання. Підкреслюю, що це уже не рутинна імунізація, це реакція на спалах», - наголосив І. Перегінець.

За його словами, перший раунд буде проводитися поетапно: із Закарпатської області та прилеглих до неї Львівської, Івано-Франківської областей, і протягом двох тижнів має бути охоплено всю Україну. Імунізація має бути спрямована на покриття 95% дітей.

Усі регіональні управління охорони здоров'я отримають вакцину і затверджений план екстреної імунізації з роз'ясненнями, аби мати засоби та повну інформацію для проведення необхідних заходів у боротьбі з поліомієлітом в Україні.

«Вакцина, яка зараз знаходиться на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України, має бути розвезена в регіони вже з наступного тижня. Проте до того часу, поки вона потрапить до медичних закладів, ми нагадуємо – регіони мають ще 60 тис. доз залишків вакцини проти поліомієліту, які можна і потрібно використовувати», - наголосив І. Перегінець.

Також, ОПВ вакцина, яку Україна отримала в якості гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ за кошти канадського уряду, і яка буде розвезена в регіони для проведення масштабної національної імунізації є якісною та безпечною. На цьому наголосили учасники прес-конференції, що відбулася в МОЗ України: заступник Міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, представник Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан, представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Драгослав Попович та головний позаштатний дитячий імунолог м. Києва Федір Лапій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ