У Хмельницькій області сівбу озимих зернових культур необхідно провести організовано і в оптимальні строки - Володимир Кальніченко

У Хмельницькій області сівбу озимих зернових культур необхідно провести організовано і в оптимальні строки - Володимир Кальніченко

15.09.15 15:29 0 598
11 вересня 2015 року під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулась селекторна нарада з питань посіву озимих культур під урожай 2016 року та цінової ситуації на продовольчому ринку.

У селекторній нараді взяли участь керівники Департаменту агропромислового розвитку, Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, начальник обласного управління водних ресурсів, начальник державної фітосанітарної інспекції в області, представники Хмельницького обласного Гідрометцентру, начальник управління Держсільгоспінспекції в області.

«Сівбу озимих зернових культур необхідно провести організовано і в оптимальні строки з обов'язковим внесенням мінеральних добрив. Підбір сортів повинен здійснюватись з врахуванням як ґрунтово-кліматичних умов, так і їх адаптації до певної кліматичної зони» – відзначив у своєму виступі Володимир Кальніченко.

Крім того, учасники наради отримали рекомендації наукових фахівців щодо погодних умов та проведення сівби озимих культур.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку В. Конончук наголосив про важливість під посів озимих культур використовувати високопродуктивні попередники, не можна озиму пшеницю сіяти по стернових попередниках, адже ці посіви в значній мірі уражуються хворобами і шкідниками. Для сівби використовувати насіння протруєне та високих репродукцій, яке дає змогу отримати до 30% приросту продукції.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Визначено переможця ...

КОМЕНТАРІ