Чернігів: В управлінні транспорту та зв’язку йшла мова про оптимізацію транспортної системи

Чернігів: В управлінні транспорту та зв’язку йшла мова про оптимізацію транспортної системи

15.09.15 08:05 0 578
11 вересня в управлінні транспорту та зв'язку міської ради відбулась прес-конференція за участю першого заступника міського голови М.М. Миргородського, організатором якої виступив громадський активіст Ніколаєв А.С.

Головна тема конференції – необхідність оптимізації транспортної системи, адже за декілька років суттєво змінилися пасажиропотоки. Особливо це відчули жителі мікрорайону Астра, адже в годину пік проблематично дістатися до центру міста. Втім, головний спеціаліст управління транспорту та зв'язку відділу пасажирських перевезень та дорожнього руху Віталій Скварський запевнив, що ця проблема під контролем управління й у процесі вирішення.

Гострим питанням також є технічний стан тролейбусів та їх оновлення. Так, 80% тролейбусів є морально застарілі та не придатні для комфортного та безпечного перевезення пасажирів. Микола Миргородський наголосив, що в місті дуже складна ситуація з тролейбусами, адже кожен день на маршрут виїжджають тільки 60-62 одиниці тролейбусів, а потрібно 100-112.

Така складна ситуація склалась через те, що 60-70% грошових надходжень спрямовуються на компенсацію перевезення пасажирів пільгових категорій. Микола Миргородський також повідомив, що з державного та місцевого бюджетів виділені кошти на закупку тролейбусів та подовження електролінії для тролейбусів з мікрорайону Масани по вул.50 років ВЛКСМ.

Також було підняте питання про безкоштовне перевезення учасників АТО в маршрутних таксі. Головною складовою відмови при перевезенні учасників АТО, є те, що держава не відшкодовує збитків перевізникам.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі міліціонери ...
Наступна новина: На Вінничині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ