Розповіді про Рівне італійською та англійською мовами звучали на іспиті у центрі профтехосвіти служби зайнятості

Розповіді про Рівне італійською та англійською мовами звучали на іспиті у центрі профтехосвіти служби зайнятості

15.09.15 08:49 0 802
11 вересня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості державну кваліфікаційну атестацію проходили випускники, які здобували професію агента з організації туризму.

Атестація відбувалася у навчальній майстерні «Туристична фірма», яка оснащена усім необхідним для успішного навчання. Викладач Інна Лугова поінформувала про зміст та організацію навчального процесу, викладацький склад. Особливу увагу вона звернула на предмет «Туристичне краєзнавство», який з'явився у програмі відповідно до порад роботодавців. Отож під час навчання слухачі побували у культурно-археологічному центрі «Пересопниця» та Острозькій академії.

Після складання теоретичної частини іспиту група презентувала віртуальну екскурсію «Маленьке місто з великою історією». Вела її Олена Лук'янчук, а кожен із слухачів підготував невелику розповідь про історичну чи культурну пам'ятку Рівного, використавши добірку світлин, які демонстрували на екрані.

Усі присутні захоплено слухали Тетяну Орєхову, яка про історію костелу святого Антонія (тепер – зал органної та камерної музики) упевнено говорила італійською мовою. Тетяна Чорноус розповіла англійською про історію Свято-Воскресенського кафедрального собору та колони Божої Матері. Серед туристичних родзинок Рівного, які стали об'єктами віртуальної екскурсії, були ще пам'ятник Марії Несвицькій, музично-драматичний театр, парк ім. Т.Г.Шевченка, будівля краєзнавчого музею та ін.

У складі кваліфікаційної комісії були роботодавці – представники туристичних фірм «Арго-Р», «Тур СП» та «Туристична агенція Миколи Губницького». Світлана Симонович, власниця фірми «Тур СП», теж не так давно навчалася у Рівненському ЦПТО ДСЗ. Вона каже, що вражена тією матеріально-технічною та методичною базою, яка є у навчальному закладі. На її думку, тут можна отримати солідний багаж знань, аби не тільки упевнено працювати у сфері туризму, але й започаткувати власний бізнес. «Любіть свою справу і у вас все вийде», - звернулася Світлана Олександрівна до слухачів. Вона, до речі, вирішила запросити до себе на роботу двох випускниць.

Вручаючи випускникам посвідчення, директор РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк зауважив, що у навчальному закладі прагнуть допомогти безробітним стати успішними працівниками, та подякував роботодавцям за партнерство. Стати у майбутньому роботодавцями побажала випускникам і заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко.

Якщо ви хочете працювати у туристичній галузі, приходьте на навчання до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. 68-37-95).

Більше інформації – на сайті www.rcpto.org.ua.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Про актуальні питання в ...
Наступна новина: Житомирщина обмінялася ...

КОМЕНТАРІ