На Вінничині казначейство починає з 15 вересня оприлюднювати інформацію про платіжні трансакції на єдиному Веб-порталі використання публічних коштів (+фото)

На Вінничині казначейство починає з 15 вересня оприлюднювати інформацію про платіжні трансакції на єдиному Веб-порталі використання публічних коштів (+фото)

16.09.15 18:00 0 614
Державна казначейська служба України з 15 вересня починає оприлюднювати на єдиному Веб-порталі використання публічних коштів інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку, у тому числі за операціями на реєстраційних, спеціальних реєстраційних та інших рахунках розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, - йдеться на Урядовому порталі. Такі заходи здійснюються на виконання вимог пункту 3 статті 3 Закону України від 11.02.2015 № 183-VII «Про відкритість використання публічних коштів».

Водночас оприлюдненню на веб-порталі не підлягає інформація про трансакції, пов'язані з видатками, які проводяться з грифом «цілком таємно», «таємно», «для службового користування». Також не розміщуватиметься інформація про трансакції утворених відповідно до закону військових формувань, правоохоронних органів щодо забезпечення обороноздатності країни в особливий період або під час проведення антитерористичної операції.

З метою виконання зазначеної норми Казначейством забезпечено доопрацювання програмного продукту та внесено зміни щодо порядку наповнення Реєстру бюджетних фінансових зобов'язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів.

Як дотримуватися вимог Закону України від «Про відкритість використання публічних коштів», обговорили під час наради і в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькій області.

У нараді, яка відбулася під головуванням начальника Головного управління Сергія Бакути, взяли участь представники понад 200 розпорядників та одержувачів бюджетних коштів.

Присутнім на зібрання було наголошено про відповідальність розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів за визначення трансакцій, які не підлягають оприлюдненню на веб-порталі, а також повідомлено та надано роз'яснення щодо внесених змін при заповненні Реєстру бюджетних фінансових зобов'язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів та проведення платіжних доручень з урахуванням Закону.

Рекомендовано поінформувати розробників відповідного програмного забезпечення, яке використовується у відповідній установі для формування Реєстру бюджетних фінансових зобов'язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, щодо внесених змін.

На завершення наради, учасники отримали вичерпні відповіді від керівників та фахівців Головного управління щодо виконання вимог Закону.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині триває ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ