Андрій Гижко: На Вінниччині відсутня заборгованість по виплаті зарплати працівникам бюджетної сфери (+фото)

Андрій Гижко: На Вінниччині відсутня заборгованість по виплаті зарплати працівникам бюджетної сфери (+фото)

16.09.15 10:24 0 533
Так прокоментував ситуацію із виплатою зарплат бюджетникам: і тим що отримують кошти з державного бюджету і тих, що фінансуються з місцевих бюджетів.

в ході Всеукраїнської селекторної наради, на якій серед інших розглядалось питання погашення в областях заборгованості по зарплатах, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко зазначив:

«Маємо лише одну точку напруги – так звані залізничні лікарні , які свого часу фінансувались за рахунок Укрзалізниці. У нинішній перехідний період ми взяли їх на своє утримання і зараз бачимо як реорганізувати ці заклади у лікарні відновлюваного лікування. Усі організаційні питання будуть вирішені остаточно протягом тижня – на сесії обласної ради ми затвердили таке рішення, вже призначено в. о. головних лікарів Козятинської та Жмеринської залізничних лікарень».

Що стосується промислових підприємств, то, за словами Андрія Гижка, заборгованість існує.

«Ми регулярно проводимо засідання спеціальної комісії по виплаті зарплат при облдержадміністрації, на яких заслуховуємо конкретні підприємства,- підкреслив посадовець. - Причини заборгованості підприємств своїм робітникам є різні: десь це пов'язано із будівельними компаніями, з якими були розрахунки за попередні періоди. Так 2-3 вересня було погашено 4 млн.грн кредиторської заборгованості, що дало змогу багатьом підприємствам погасити заборгованість по виплаті заробітної плати саме в будівельній сфері, адже це були борги ще 2012-2013 років, які дістались нам «у спадок». Існує також заборгованість перед працівниками служби автомобільних доріг через невчасні розрахунки Укравтодору за вже виконані обсяги робіт».

Як підсумував посадовець, решта боргів невеликі і вони поточно погашаються з місяця в місяць.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді під колесами ...
Наступна новина: м. Чернігів: вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ