На Вінниччині триває підготовка до нового опалювального сезону (+фото)

На Вінниччині триває підготовка до нового опалювального сезону (+фото)

16.09.15 17:25 0 553
В області обговорили питання підготовки і роботи об'єктів паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовий період 2015-2016р. Так, 14 вересня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Броварника відбулася селекторна нарада, де обговорили заходи, які покликані забезпечити стабільне проведення в регіоні опалювального сезону.

В ході зібрання, на яке були запрошенні директор СО ПАТ «Вінницяобленерго», керівники районів та очільники енергоємних підприємств виступаючі акцентували увагу на ситуації в Україні щодо можливого погіршення енергетичного балансу через дефіцит паливно-енергетичних ресурсів під час проходження осінньо-зимового періоду 2015-2016 рр..

Крім того, під час наради прийнято рішення щодо розроблення та вжиття комплексу заходів для самостійного зниження навантаження в години ранкового та вечірнього максимумів і переведення режиму роботи підприємства на нічні години доби з метою забезпечення промислового виробництва та населення області надійним постачанням електроенергії та недопущення аварійних знеструмлень.

За підсумками селекторної наради, головам райдержадміністрацій та головам міськвиконкомів і керівникам енергоємних споживачів електричної енергії було доручено розробити на осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. комплекс додаткових заходів для самостійного зниження навантаження в години максимуму, а ПАТ «Вінницяобленерго» зафіксувати їх у відповідних протоколах. Більше того надати ПАТ «Вінницяобленерго» технологічну карту виробничого процесу підприємства для опрацювання та розробки заходів для зниження навантаження в години максимуму.

Враховуючи технологічний процес виробництва, Василь Броварник звернув увагу на необхідності опрацювати можливість перенесення роботи на нічний час доби з метою зниження пікового навантаження в години максимуму енергосистеми та забезпечити належний рівень розрахунків за спожиту електричну енергію.

В свою чергу, начальник інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області Пірняк В.М. під час свого виступу зазначив, що шляхами зменшення навантаження в години максимуму ОЕС України для промислових підприємств є:

- перенесення споживання на вихідні дні і в нічний час доби (є найбільш дієвим).

- запровадження другої та третьої зміни (на однозмінних та двозмінних підприємствах);

- установлення міжзмінних перерв (у години максимуму навантаження енергосистеми);

- запровадження різного часу початку і кінця змін різних цехів (особливо енергоємних);

- призначення різних вихідних днів для різних цехів (особливо енергоємних);

- перерозподіл у часі (протягом доби) окремих енергоємних процесів;

- суміщення у часі ремонтів агрегатів великих електроприймачів;

- застосування енергозберігаючого обладнання та технологій.

Учасники зібрання вирішили посилити системну організаційну та роз'яснювальну роботу серед підприємств, організацій та населення міст та районів області щодо необхідності зменшення споживання електроенергії у вищезазначений час та негативних наслідків, які можуть бути при невиконанні даних рекомендацій та застосуванні графіка аварійного відключення споживачів електричної енергії. Спільно з керівниками енергоємних споживачів та філій ПАТ «Вінницяобленерго» опрацювати завдання щодо зниження обсягів споживання електроенергії та електричної потужності в період доби з 8 до 11 год. та з 17 до 22 год.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині казначейство ...

КОМЕНТАРІ