В Житомирській області овруцький та Олевський райони прозвітували голові ОДА

В Житомирській області овруцький та Олевський райони прозвітували голові ОДА

16.09.15 15:48 0 598
Керівники Овруцького та Олевського районів прозвітували голові ОДА про підготовку до осінньо-зимового періоду.

Голови РДА розповіли про готовність до опалювального сезону об'єктів житлового фонду, соціальної сфери, підприємств-надавачів послуг з опалення, питання переведення котелень на альтернативні види палива, стан програми з енергоефективності, проблеми дорожнього господарства, питання оформлення житлових субсидій та оптимізації освіти.

В Овруцькому районі на вже 5868 домогосподарств отримали житлові субсидії.

Проте в районі є інші проблеми: не всі котельні готові до опалювального сезону; відсутнє харчування дітей у школах, оскільки приватне підприємство не хоче брати участь у тендері через високу її вартість.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський дав доручення голові Овруцької РДА взяти на особистий контроль також складну фінансову ситуацію з КП «Комунальник». Крім того, голова ОДА наголосив, що питання з харчуванням дітей повинно бути вирішене найближчим часом. Для цього має бути посилена співпраця районної державної адміністрації з департаментом праці та соціального захисту населення ОДА.

В Олевському районі ситуація з підготовкою котелень до зими набагато краща. Всі 58 котелень готові на 100 %, борг за енергоносії відсутній. Планувалося в цьому році перевести на альтернативні види палива 5 котелень. 4 з них вже повністю готові, 5-а допрацьовується. Крім того, ще одну котельню буде переведено за кошти Фонду регіонального розвитку.

Житлових субсидій надано 2419 домогосподарствам. Сергій Машковський наголосив, що це дуже низький відсоток, тому потрібно посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Команда юних інспекторів ...

КОМЕНТАРІ