В Житомирській області вчились боротися з корупцією

В Житомирській області вчились боротися з корупцією

16.09.15 12:37 0 592
15 вересня за результатами липневої робочої зустрічі з міжнародними та національними експертами відбувся семінар в рамках Програми НАТО з будування цілісності, виховання доброчесності та боротьби з корупцією в оборонному секторі України. Учасників семінару приймав Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова. Участь прийняли представники державної влади та силових структур.

Мета семінару - підвищення обізнаності у сфері розбудови доброчесності та надання можливості розглянути потенційне включення (елементів) Програми з розбудови доброчесності до навчальної програми вищих військових навчальних закладів.

В рамках даної Програми, як зазначила пані Бенедікт Борель, представник управління політичними справами та політикою безпеки штаб – квартири НАТО, експерти хочуть забезпечити необхідним інструментарієм, який допоможе протидіяти корупції і забезпечити прозорість не тільки в мирний час, а й під час проведення спеціальних військових операцій. «Корупція – це найбільша загроза з точки зору неефективного використання ресурсів та неефективності системи управління», - каже Борель.

Проект працює 9 років. Після рішення РНБО почали роботу з різними силовими структурами в Україні. В рамках даного проекту проводять різні заходи, пов'язані з викладанням цього предмету як економічної дисципліни.

Значення цього проекту для Житомирського військового інституту визначив начальник військового інституту Юрій Даник: «Ми раді співпраці з закордонними колегами. Намагаємось проводити навчальний процес підготовки фахівців якнайкраще. А запобігання корупції, її протидія – це завдання всієї держави. Якщо наші колеги отримали цей досвід і можуть поділитися з нами – то ми будемо враховувати все позитивне, що нам запропонують».

Радник персоналу Давіт Гунашвілі розповів про раціональне використання ресурсів і подолання проблематики неефективного використання ресурсів, а голова тренінгового центру операцій з підтримки миру Хазім Ходзік навів факти корупції під час проведення військових операцій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ