Міліція Житомирщини застерігає: вуличне ворожіння призводить до матеріальних втрат!

Міліція Житомирщини застерігає: вуличне ворожіння призводить до матеріальних втрат!

16.09.15 08:04 0 642
Надмірна довірливість та авантюрна спроба дізнатися про власне майбутнє допомагає вуличним «віщункам» ошукувати громадян. Відтак на Житомирщині останніми днями віщунський вуличний «бізнес» приніс пройдисвітам понад 40 тисяч гривень золотом та грішми. Правоохоронці б'ють тривогу та вкотре апелюють до здорового глузду жителів області.

На Олевщині до міліції звернулась 24-річна вчителька однієї з районних шкіл із заявою про ошуканство. За словами жінки, до її подвір'я на автомобілі під'їхала невідома жінка, яка запропонувала поворожити. Господиня не зогледілась, як віддала «за послуги» майже 1,5 тисяч доларів США та золоті прикраси. Тільки коли смаглява ворожка поїхала геть, жінка зрозуміла, що її було ошукано.

Схожа історія трапилась і з 43-річною киянкою, яка гостювала в м. Коростишеві. За словами заявниці, просто на вулиці до неї причепилася настирна незнайомка з пропозицією поворожити і зняти страшну порчу. «Кваліфікована» віщунка, задуривши голову, отримала від жінки золотий ланцюжок з хрестиком. Лише за декілька годин заявниця отямилася, зрозуміла, що повірила шахрайці та звернулася до міліції.

Нині за обома фактами шахрайств правоохоронці відкрили кримінальні провадження та в рамках розпочатих досудових розслідувань проводять заходи, направлені на встановлення осіб ворожок та їх затримання.

Водночас міліція застерігає громадян від небезпеки потрапити у подібну кримінальну історію. У першу чергу, правоохоронці радять батькам школярок і студенток: постійно проводьте роз'яснювальні бесіди зі своїми неповнолітніми дітьми. Частіше нагадуйте їм і пам'ятайте самі, що на вулиці не варто зав'язувати розмови не тільки з незнайомцями, але і з незнайомками. Тим більше, якщо вони пропонують поворожити, зняти порчу і т.п. Користуючись такими послугами, будьте готові, що розплатитесь за власну нерозсудливість усіма цінностями та грошовими збереженнями.

Не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які пропонують провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство тощо. У такому випадку ви ризикуєте не тільки добровільно віддати власні заощадження, а ще й бути обікраденими пронирливими «гостями».

Будьте розважливими та обережними!

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ