Чернівці: Підпільну графіку ОУН-УПА показали у «Вернісажі»

Чернівці: Підпільну графіку ОУН-УПА показали у «Вернісажі»

16.09.15 15:06 0 575
Виставка «Підпільна графіка ОУН-УПА» відкрилася у Центрі культури «Вернісаж». Вона присвячена героїчним та трагічним сторінкам історії України ХХ століття, національно-визвольній боротьбі українського народу, боротьбі Організації Українських Націоналістів – Української Повстанської Армії за свободу і незалежність України.

На виставці представлені твори художника Ніла Хасевича та його учнів, Володимира Гнибіди та інших повстанських художників, а також повстанські світлини з державних архівів України та приватних архівів.

Подана книжкова графіка Заслуженого художника України Івана Балана до книг серії «За тебе свята Україно» доктора історичних наук, професора Нестора Мизака, в якій висвітлюється боротьба українського народу за Українську самостійну соборну державу.

На відкритті виставки виступили представники духовенства, науковці, історики, представники громадських організацій та шанувальники мистецтва. Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило Української Православної Церкви Київського Патріархату благословив зібрання. Одним із організаторів виставки став філософсько-теологічний факультет ЧНУ ім. Ю.Федьковича. Ансамбль «Менестрель» філософсько-теологічного факультету на відкритті виставки співав повстанські пісні.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Луцьк: гарячу воду у місті ...

КОМЕНТАРІ